Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Aliancia reaguje na kroky Nesrovnala: Primátor by mal prestať s populizmom

Ivo Nesrovnal
Ivo Nesrovnal (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - V hlavnom meste Slovenskej republiky sa neriešia problémy a patové situácie, lebo magistrát na čele s primátorom Ivom Nesrovnalom ovládol číry populizmus.

Závažné problémy s rozvojom jednotlivých mestských častí, výstavbou nájomných bytov, opravou ciest, osvetlením verejných priestorov, parkovaním či podľa bratislavskej krajskej prokuratúry nezákonny zákaz herní a kasín je len krátky zoznam tém, na ktorých priživujú podaktorí regionálni politici vrátane Iva Nesrovnala. Aj preto vyjadruje občianske združenie počudovanie nad tým, že bratislavský primátor obvinil takmer všetkých politikov okolo seba, len na seba akosi zabudol.

“Najväčším populistom v Bratislave je totiž pán primátor, ktorý vo viacerých oblastiach vrátane problémov týkajúcich sa celoplošného zákazu hazardu nekoná nielenže racionálne, ale ani v zhode s platnou legislatívou. Konkrétne sa jedná o zákon o hazardných hrách, ktorý Nesrovnal a partia poslancov, ktorí sa angažovali v ťažení proti herniam, vykladajú po svojom tak, aby mohli pokračovať v populistickom boji s hazardom. To napriek tomu, že mestu hrozia súdy nielen zo strany prevádzkovateľov hazardných hier, ale dokonca aj zo strany štátu. A to nehovoríme o problémoch, ktoré zákaz vyvolá, pričom hlavný cieľ ľudí, ktorí chceli radikálne obmedziť počet herní, aby ochránili patologických hráčov, deti aj mládež, sa vôbec nedosiahne. Vďaka zákazu sa totiž hráči presunú na internet a do nelegálnych herní v rukách podsvetia, ktorých vznik je len otázkou času,” upozorňuje zástupca riaditeľa aliancie Tomáš Szmrecsányi.

Občianske združenie vyzýva tak primátora, ako aj ostatných poslancov, aby už konečne konali zodpovedne, aspoň na chvíľu zabudli na to, že sa blížia voľby do vyšších územných celkov i do samospráv a začali racionálne pristupovať k riešeniu problémov, ktoré deň čo deň trápia obyvateľov Bratislavy. “Všetci, a to aj Nesrovnal by mali zanechať cestu populizmu a zbierania politických bodov, a mali by pragmaticky, rozumne a hlavne, zodpovedne a v záujme všetkých, zdôrazňujeme - všetkých obyvateľov Bratislavy pracovať,” dodáva Tomáš Szmrecsányi. 

Viac o téme: Ivo Nesrovnal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu