Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dovolenky v Chorvátsku sa menia na horor, rastú prípady krádeží: Spoveď z miesta činu

Benzínová pumpa Tifton Zobraziť galériu (4)
Benzínová pumpa Tifton (Zdroj: maps.google.com)

ZAHREB - Slováci, pozor! V posledných dňoch sa objavili informácie, že sa naši dovolenkári v Chorvátsku stávajú terčom miestnych bánd zlodejov. Tí vyhľadávajú obete hlavne medzi turistami jazdiacimi k slovenskému moru na karavanoch. Po prípade manželov z Košíc sa objavili nové ešte závažnejšie informácie.

Vaše tipy

Cez víkend sme vás informovali o prípade manželov z Košíc, ktorých okradli na parkovisku počas oddychu. Zlodeji ich omráčili plynom a zatiaľ čo spali, ukradli im z karavanu tisíce eur. Ozval sa nám Slovák, ktorého okradli rovnakým spôsobom. V článku si neželal byť menovaný.

Okradli ho na parkovisku pri benzínovej pumpe Tifton smerom na Krk, čiže na rovnakej trase, kde polícia zaznamenala prvý prípad. Z karavanu jemu a jeho priateľom zmizli cenné veci. Zlodeji nemali žiadne zábrany. Najprv robili vonku okolo karavanov obrovský hluk a potom použili na dovolenkárov plyn.

Benzínová pumpa Tifton
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: maps.google.com)

Lupiči získali dosť času na to, aby sa pokojne prešli po karavane pomedzi spiacich dovolenkárov. Poprehadzovali im veci a vzali hotovosť a iné cennosti. Medzi ukradnutými vecami bol aj telefón. Podľa Slováka by boli úrady schopné vystopovať presnú polohu telefónu pomocou satelitu za pár minút. Z ich strany však neprišla žiadna iniciatíva.

Slovák zavolal políciu, no ani oni sa do vyšetrovania nehrnuli. "Ja nie som Slovenka," odpovedala sukdyňa v Chorvátsku, ktorej čitateľ takisto zavolal. "Doslova sa mi vysmiala. Dokonca ani zamestnanci benzínovej pumpy, ktorí sú tam každý deň, dovolenkárov na krádeže neupozornia." Krádeže tak pokračujú aj tento rok. 

Benzínová pumpa Tifton
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: maps.google.com)

"Dnes ráno som sa vrátil z Chorvátska a cestou som sa zastavil na spomínanom mieste," povedal. Oproti minulému roku sa zmenil systém zabezpečenia. Parkovisko je strážené a karavany sa tam dostanú len na kartu. Ani to však skupinu neznámych zlodejov nezastavilo.

Prečítajte si tiež: Cesta do Chorvátska sa zmenila na zlý sen: Slováci sa stali obeťami zlodejov, uspali ich a okradli

Laické rady, ktoré zaberú

Krádež sa síce stala minulý rok, no rozhorčený Slovák sa rozhodol dovolenkárom pomôcť svojimi radami. Keď zlyhali úrady, prišiel na vlastný spôsob, ako sa proti krádežiam uchrániť. Lupiči totiž prerazili priestor široký zhruba jeden centimeter pod kľučkou na strane šoféra. Ostrým predmetom kľučku poškodili.

Dovolenky v Chorvátsku sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Prišiel s originálnym nápadom. Najprv na poškodené miesto dal nálepku s nápisom Lock, ktorá na istý čas zlodejov odradila. Potom namontoval namiesto nálepky plechovú doštičku s dierami veľkú asi sedem centimetrov.

"Keď prerazia miesto pri kľučke, narazia priamo na platničku a ďalej sa už nedostanú. Je to laické, ale pomôže to mnohým." Keďže v takejto situácii nepomáhajú úrady, polícia a dokonca ani zamestnanci benzínovej pumpy, vyzerá to, ako keby to bolo organizované.

Viac o téme: DovolenkaKaravanOkradnutieSlováciChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu