Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Paulína bola svedkom nezvyčajnej udalosti: Cestujúci v Bratislave sa zachovali ako hrdinovia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Hoci zvyknú byť cestujúci z meškania vlakov nervózni, niekedy má pár minút navyše cenu ľudského života. Presvedčila sa o tom aj naša čitateľka Paulína, ktorá bola svedkyňou bolestivého pádu 75-ročnej dôchodkyne na vlakovom nástupišti.

„Na hlavnej stanici v Bratislave som videla, ako stará pani (z počutia vraj 75-ročná) spadla na nástupišti číslo štyri z betónových schodov. Skotúľala sa dole. Cestovala s manželom a po páde vstala, nastúpila do vlaku a sadla si na sedadlo. Čakala, kým sa vlak pohne,“ opísala Paulína, ktorá si zároveň všimla, že ostatní cestujúci, ktorí pád videli, naň upozornili sprievodcu a privolali sanitku.

Karol sa vybral vlakom do Bratislavy: Jeden arogantný cestujúci mu poriadne žral nervy

Sprievodca vzápätí odmietol odpískať odchod vlaku. „Ako som začula, povedal, že nebude riskovať, že sa jej niečo stane po ceste vo vlaku, že človek nikdy nevie, môže mať vnútorné zranenia alebo krvácanie,“ doplnila svedkyňa udalosti. Približne o 18.35 dorazila sanitka a dôchodkyňu vyviedli von z vlaku, držiac ju za ruku. Manžel jej vzal tašky a vystúpil aj on. „Bolo to snáď po prvýkrát, čo sa ľudia nesťažovali na železnice po tom, ako sa dozvedeli, čo sa stalo,“ zhodnotila ľudský prístup železníc Paulína, ktorá cestovala zo smeru Leopoldov – Břeclav.

Zvíťazila ľudskosť

Nešťastnú udalosť z 15. júna Topkám potvrdila aj Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s tým, že vlak zo stanice v Bratislave vyrazil s 31-minútovým meškaním, ale z Kútov už odchádzal len s 13-minútovým oneskorením.

Paulína bola svedkom nezvyčajnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

 „Vlakvedúca bola cestujúcimi upozornená na pani, ktorá nastúpila do vlaku tesne po tom, ako utrpela pád zo schodov v priestoroch stanice. Vlakový personál jej následne poskytol prvú pomoc a počkal s výpravou vlaku až do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá zranenú cestujúcu previezla na ďalšie ošetrenie,“ informoval Tomáš Kováč, hovorca ZSSK a podotkol, že železnice ďakujú všetkým, ktorí na nehodu upozornili vlakový personál a privolali rýchlu zdravotnú pomoc. „Veríme, že všímavosť, ohľaduplnosť a ľudský prístup dokáže obmedziť počet úrazov v osobnej železničnej doprave. A ďakujeme aj cestujúcej a verejnosti za pochopenie takto vzniknutých príčin meškania,“ uviedol Kováč.

Viac o téme: DôchodkyňaCestovanie vlakomHlavná stanica Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu