Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Vo Volkswagene vyhlásili zamestnanci štrajk

Volkswagen
Volkswagen (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nedohodli sa a teraz ich čakajú peripetie. Moderné Odbory Volkswagen pristúpili po dnešnom zasadnutí ku krajnému riešeniu, keď vyhlásili štrajk.

Ako informovali odbojári v tlačovej správe, štrajk za lepšie pracovné podmienky a spravodlivé platy sa začne budúci utorok o 6:00. Rozhodlo sa tak na základe sčítania hlasov a zamestnancov a hlasovania Výboru OO MOV. Štrajk je časovo neobmedzený, pričom o ďalšom postupe sa ešte bude informovať.

Odborárov podľa ich slov neteší, že musia siahnuť až k tomuto kroku. „Avšak priebeh 11 kôl kolektívneho vyjednávania a takisto zamietnutie kompromisného návrhu sprostredkovateľky zo strany zamestnávateľa žiaľ potvrdilo, že vedenie podniku nehľadalo dohodu, ale skôr dôvody na odmietnutie oprávnených požiadaviek zamestnancov," uvádza sa v tlačovej správe.

Do štrajku idú odborári s dvanástimi požiadavkami, pričom tou hlavnou má byť zvýšenie tarifných miezd o 16%. „Na tomto podniku nám záleží. Preto ideme štrajkovať za jeho zamestnancov, ale aj za úspech podniku v budúcnosti," vyjadril sa Zoroslav Smolinský, šéf odbojárov.

Volkswagen má na Slovensku závody v Bratislave, Martine, Stupave a Košiciach.

Viac o téme: ŠtrajkVolkswagen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu