Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Reklamný mág a kandidát na šéfa RTVS Flašík bol ONLINE: Rozhodnú zákulisné politické hry

Fedor Flašík
Fedor Flašík (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Niekdajší Mečiarov reklamný mág sa rozhodol, že zabojuje o post riaditeľa RTVS. Čo chce zmeniť vo verejnoprávnej televízii a rozhlase a akú má viziu? Už dnes bude od 10.00 odpovedať na vaše otázky sám Fedor Flašík. Neváhajte a pýtajte sa už teraz.

Viac o téme: Kandidát RTVSFedor Flašík
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

14.06.2017 10:59 - otázka od Thales z Miletu
Pan Flasik, akym mate dnes program a co budete robit zajtra pocas volby?
Zajtra mam pomerne nabity program a ani netusim, kedy samotna tajna volba prebehne v parlamente, takze ju urcite nebudem sledovat. Na zaver by som chcel podakovat za vsetky otazky. Snazil som sa odpovedat na vsetky otazky, na ktore sa dalo. Prajem citatelom Topiek vela uspechov a vela krasnych slnecnych letnych dni.
14.06.2017 10:49 - otázka od Ondrej
Dobry den pan Flasik. V prvom rade Vam chcem popriat vela uspechov ci uz v pracovnom ale aj sukromnom zivote. Chcem Vam povedat, ze Vam velmi fandim aj napriek nie moc vysokym percentualnym odhadom roznych agentur na Vas uspech o kreslo sefa RTVS. Chcel by som sa spytat, ci planujete ako riaditel RTVS zmenu, ktora by pritiahla k sledovaniu televizie viac mladych ludi. V druhom rade by ma zaujimalo, ci mate v plane zachovat pripadne zvysit pocet sportovych udalosti, ktore budu vysielane pre fanusikov sportu. vopred dakujem za odpovede a prajem pekny den
Ondrej, dakujem velmi pekne. Samozrejme, RTVS, televizia, ale aj rozhlas, musia zmenit dramaturgiu svojho vysielania. A okrem inych veci sa vratit aj k vysielaniu pre deti a mladez. Velmi razantne a profesionalne. Samozrejme, sport chcem zachovat, ale aby mohol byt na RTVS, je nevyhnutne zdiadit treti kanal sportovo-publicisticky. A v prvom rade je mojou prioritou ukazat domaci sport v celom jeho spektre a ten doplnat o medzinarodne sportove podujatia.
14.06.2017 10:42 - otázka od Marianna
Ja Vám len prajem pevné nervy a veľa zdravia chuti do práce, držím palce.
Mariannka, ahoj. Dakujem velmi pekne a krasny den.
14.06.2017 10:33 - otázka od jano
Ten kto má rakovinu sa nemusí dostať do basy. Tá tvoja, to bola riadna tragikomédia.Dobre si sa na tú dobu pokakal. :-)
Mily Jano, tato otazka ta plne charakterizuje. A ani ti nedam konkretnu odpoved. Staci, ze si ju citatelia precitaju a urobia si svoj nazor.
14.06.2017 10:31 - otázka od lubos
dobry den, aky mate nazor na sucasne vypalne - koncesie?
To je politicke rozhodnutie a o tom, ci budu alebo nebudu, rozhodnu vysostne politici. Osobne si myslim, ze to nie je az taky problem, ak by RTVS ponukala adekvatnu kvalitu, za ktoru by si ludia primerane a radi zaplatili. Lebo je uplne jedno, ci RTVS je hradena cela zo statneho rozpoctu alebo je to kombinacia statny rozpocet + koncesie. Vzdy su to dane, ktore odvadzame statu.
14.06.2017 10:29 - otázka od Stanka
Srdečne Vás pozdravujem a prajem Vám veľa zdravia, šťastia.
Velmi pekne dakujem a takisto Vam prajem vela zdravia a stastia.
14.06.2017 10:28 - otázka od Jozef
Dobrý deň Pán Flasik čo vy chcete STV priniesť? Nebodaj profesionalitu a kvalitu? Myslím nebodaj po vašom zvolení za jej šéfa by po pár rokoch skončila v konkurze a niekto by bol silno vysmiaty. STV by mala mat aspoň takú úroveň ako ČT
Mily Jozef, ani jedna moja firma neskoncila v konkurze, takze netusim, odkial ste dospeli k takemuto Vasmu komentaru. Ale napriek tomu Vam prajem pekny den.
14.06.2017 10:26 - otázka od Rudo
Zdravím, pán Flašík, nádej umiera posledná. Vaše šance na GR RTVS sú asi nie moc veľké. Veríte si ?
Pekne porekadlo, ale ja stojim pevne nohami na zemi a viem, ze tato volba bude ako vzdy vysostne politicka so zakulisnymi politickymi hrami.
14.06.2017 10:25 - otázka od Vlado
Zdravim p.Flašík,drzim Vam palce,ste podla mna na tuto funkciu najvhodnejsí.Chcem sa opýtat,ak by ste sa stal riaditelom RTVS,mali by u Vas nadalej miesto relacie p.Hriba,alebo p.Havrana?Som bezny clovek,ani pravica,ani lavica,ale zosmiesnovanie Slovenska a Slovakov tymito panmi vo verejnopravnej TV mi pripada uz daleko za ciarou.Dakujem a vela stastia.
Dakujem velmi pekne. Podla mojho nazoru verejnopravnost je aj to, ked dostanu priestor aj ine nazory ludi. Verejnopravna RTVS musi byt pestra, profesionalna, vyvazena a musi vysielat pre vsetkych koncesionarov. Urcite by sa relacie pana Hriba, aj pana Havrana dali mierne dramaturgicky upravit. Mozno im dat aj novy vizual, novu dynamiku, ale pokial dodrziavaju Ustavu, nemam s tym nejaky zasadny problem.
14.06.2017 10:23 - otázka od Oliver
Iba jednu vec.Citite sa dostatocne moralne sposobily na akukolvek verejnu funkciu? Vasa minulost hlavne v tej ekonomickej oblasti ale aj ludskej hlavne pri Vasej prezentacii pri odchode prezidenta Kovaca vas podla mna diskvalifikuju. Ci Vam to stale pride normalne kam nas dostali zbohatlici a podvodnici v tejto krajine. Dakujem za odpoved
Samozrejme, ze sa citim. Mam absolutne ciste svedomie. Necitim sa ani byt podvodnikom, ani byt zbohatlikom. Takze prajem krasny den.
14.06.2017 10:21 - otázka od zuzka lukacova
dobry den, zaujimalo by ma, akymi prostriedkami planujete zarucit nestrannost a objektivitu v pripade,ze politici budu vyvijata natlak, a nie maly. Bolo by fajn vidiet ako dobre a kvalitne moze na Slovensku fungovat statna televizia, mohla by ist prikladom pre ostatne. Moze to byt dalsi zaciatok dobrej zmeny , ktoru vidime posledne mesiaca na Slovensku :) Zuzka
Zuzka, uz v mojom projekte a na roznych debatach som navrhol zmenu volby generalneho riaditela. Ak by sa verejnopravne medium zmenilo na 100% akciovu spolocnost vlastnenu statom, mohol by parlament zvolit 5-clenne predstavenstvo, kde by boli 3 zastupcovia koalicie, 2 zastupcovia opozicie. Toto by bol vykonny manazement verejnopravnej institucie a pocas 5 rocneho volebneho obdobia by sa jednotlivi clenovia rotovali na pozicii generalneho riaditela. Cim by sa dala zabezpecit objektivnost, nezasahovanie politikov do verejnopravneho media a tak dalej...
14.06.2017 10:18 - otázka od Lumir
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či RTVS sa pod Vašim vedením zmení na slovenskú televíziu alebo budete pokračovať v podporovaní protislovenských relácií (Havran) a neustále podsúvať nadiktované západné klamstvá...
RTVS si v prvom rade musi plnit svoju verejnopravnost, kultivovat spolocnost, opmahat pri budovani identity krajiny a samorezjme, musi dat priestor roznym nazorom, myslienkam, ale aj relaciam, ktore su v sulade s Ustavou a verejnopravnostou.
14.06.2017 10:16 - otázka od Zdeno
Ako chcete vyriešiť financovanie RTVS prostredníctvom koncesionárskych poplatkov, keď z praxe je zrejmé, že za vysielanie platíme 2x (1x ako koncesionársky poplatok a 1x distribučným spoločn., ako sú UPC, Magio, Ruppki, ktoré nás ešte viac okrádajú, lebo nie na všetkých miestach poskytujú 100% kvalitu prenosu signálu..., doteraz mi seká obraz STV1, aj rozprávky, a to isté aj svokre). Neplánujete zrušiť alebo predostrieť návrh na zmenu tohto protiústavneho "zastrčkového' zákona?
Moznosti financovania RTVS je viacej. Ja preferujem samostatnu kapitolu v statnom rozpocte viazanu percentualne z HDP. Co sa tyka koncesionarskych poplatkov, je to vyslovene politicke rozhodnutie. Riaditel RTVS moze len politikom predlozit co verejnopravna sluzba stoji a kolko potrebuje penazi. V principe mu je jedno, odkial tie peniaze pridu.
14.06.2017 10:14 - otázka od Martin
Dobrý deň, chcel by som sa Vás opýtať ako ste v 90.rokoch vnímali pána Rezeša a aké ste s ním mali vzťahy (keďže Vám agentúra Roko prevzala zakázku pre HZDS na volby 1998) . Ďakujem
Pana Rezesa som vnimal ako sefa kampane HZDS a ano, jeho oblubenou agenturou bola agentura Roko a nemam viac k tomu co dodat.
14.06.2017 10:13 - otázka od Libor
Pán Flasik, nepovažujete sa medzi kandidátmi na riaditeľa televízie len za komparz? Pretože mnohí vás tak vnímajú.
Vobec sa nepovazujem za komparz. Naopak, myslim si, ze moj projekt je velmi dobry a keby sa naplnil, tak sa zmenia aj verejnopravne media. Rozhodnutie politikov neviem ovplyvnit. Ale asi to nebude o kvalite projektov.
14.06.2017 10:11 - otázka od Viliam
Postaráte sa o znovuzaradenie rozhlasových staníc do DVBT?Prípadne tlačiť na štát,aby sa zatraktívnil DVBT aj rozšírením ponuky RTVS?
Viliam, budem uprednostnovat vsetky moderne platformy sirenia obrazoveho aj zvukoveho signalu, cize nielen DVBT.
14.06.2017 10:10 - otázka od Pavol
Dobrý deň prajem. Ste ochotný prostredníctvom RTVS zdelovat pravdu nech je aká kolvek a zachovať politickú nestrannost?
Je to uplna samozrejmost, ze verejnopravne medium a jeho spravodajstvo a publicistika, musi byt nezavisla, nestranna a co je najdolezitejsie, aby bola vysoko zurnalisticky profesionalna, co jej teraz chyba.
14.06.2017 10:09 - otázka od tamara
ako si predstavuje verejnopravnost ? Mika ignoruje vyse 200tis, volicov Kotlebu a nedava im priestor, tvrdi ze aké témy, hostí a akú dramaturgiu zvolia sa rozhoduje RTVS sama na základe profesionálnych novinárskych a etických štandardov. Je aj toto podla vas spravne ? nieje verejnopravnost nieco ine ? Ked sa vam osobne niekto nebude pacit, skryjete sa za 'etiku' a jednoducho ho budete ignorovat?
Tamara, suhlasim s panom Mikom. Fasisti do verejneho priestoru nepatraia a myslim, vobec do nasej spolocnosti. Tiez by nedostali priestor.
14.06.2017 10:08 - otázka od Jany
Fedor ahoj chcem sa ťa na rovinu opýtať si biznismen to je nám všetkým jasné, jasné je nám aj to že apolitický byť nemôžeš lebo si tiež volič
Dokoncujem odpoved prvej otazky: Co sa tyka HZDS a Smeru, bola to vysokoprofesionalna praca. Nemam sa za co hanbit, ani ospravedlnovat. To, ako sa chovali politici tychto subjektov uz nie je vec reklamnej agentury, ani marketingu. Myslim si, ze moj doterajsi zivot jasne potvrdzuje, ze som apoliticky a som nad vecou. To, ze som volic, neznamena, ze by som ako generalny riaditel RTVS niekoho protezoval.
14.06.2017 10:04 - otázka od Michal
Pan Flasik.Myslite si ze pre RTVS bude dobre,ak budete tuto spolocnost riadit stylom,akym ste budovali HZDS a SMER SD? Bolo to prinajmensom nemoralne.Nemyslite? Ak by sa Vam to predsa podarilo bolo by dobre na zaciatok sa v priamom prenose dost konkretne ospravedlnit obcanom SR.Vy uz isto budete vediet zaco,ak si ale nenamyslate ze mate ruky a svedomie ciste.
Dobry den, dakujem velmi pekne za otazky. Budem sa snazit vam odpovedat. Dufam, ze stihnem co najviac. A verte mi, neprijemne otazky vyhadzovat nebudem. Michal, som presvedceny, ze moj projekt je vysoko profesionalny. Sice revolucny, ale verejnopravne institucie potrebuju obsahovu, ale aj technologicku zmenu. Cize riadil by som to profesionalne, s viziou do buducnosti. Co sa tyka

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu