Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pri výstavbe Eurovea poškodili vodovodné potrubie

Eurovea - vizualizácia
Eurovea - vizualizácia

BRATISLAVA - Počas stavebných prác na modernom komplexe Eurovea v zóne Pribinova na ľavom brehu Dunaja v Bratislave sa v utorok okolo 17:00 poškodilo hlavné, približne 70-centimetrové vodovodné potrubie.

Ako dnes pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa spoločnosti Ballymore Properties Patrícia Hradilová, prúd vody z poškodeného potrubia vymrštil štrk, ktorý následne poškodil presklenú strechu nad hlavným vchodom a okná na prízemí Slovenského národného divadla (SND). "Zatopená bola Olejkárska ulica a okolité komunikácie, približne desať centimetrov vody bolo aj v skladoch divadla. Spolu s dodávateľom stavby a Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou sme okamžite začali pracovať na odstraňovaní škôd," povedala Hradilová.

Ako ďalej uviedla, v súčasnosti je už voda zo všetkých zatopených komunikácií odstránená, z priestorov divadla sa ešte odčerpáva. Spoločnosť zároveň podľa Hradilovej zisťuje vzniknuté škody, náhradu škôd zabezpečia spoločnosti Ballymore a Bilfinger Berger ako dodávateľ stavby.

Pre opravu potrubia bude počas najbližších dvoch dní obmedzený prívod vody do budovy Ministerstva vnútra SR a SND. V čase odstávky bude pracovníkom týchto inštitúcií poskytnutých približne 1 000 litrov pitnej vody. Spoločnosť Ballymore sa dotknutým stranám za vzniknuté obmedzenia ospravedlňuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu