Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najhoršie úmrtia v rozpálených autách: Policajti ukázali hrozivú TABUĽKU, smrť už pri 20 stupňoch!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - V posledných rokoch sa množia hrozivé prípady úmrtí detí v rozpálených autách. Riadky, ktoré sa čítali ťažko nielen zhrozeným rodičom. Prípady batoľaťa z Poľska, či Kristínky z Nitry skončili tragicky. Teraz polícia varuje všetkých, aby hrozbu nepodcenili. Tabuľka, ktorú zverejnili prezrádza hrôzostrašné fakty! Aj nižšie teploty dokážu byť pre detské telíčko smrteľné už po pár minútach.

Prípadov zabudnutého dieťaťa či iného živého tvora je na Slovensku každý rok niekoľko. Človek by si povedal, že sa to nemôže stať, no stalo sa a nie vždy mal takýto prešľap šťastný koniec. Polícia preto apeluje v prvom rade najmä na rodičov, aby boli pozorní a predišli tragédií. Stačí len pár minút a teplota v aute sa najmä v letných mesiacoch dokáže vyšplhať do výšky, pri ktorej je nemožné prežiť.

Najhoršie úmrtia v rozpálených
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

Odstrašujúci príklad

Polícia zverejnila na svojej stránke príbeh ženy, ktorá sa stala svedkom neospravedlniteľného činu matky. "Tak ako každý deň som išla pre deti. Tu najmladšiu školáčku vyberáme naposledy. Tak sme zaparkovali, staršia dcéra utekala pre mladšiu a s najmladšou som čakala v aute," opísala začiatok situácie svedkyňa. Keďže bolo vonku teplo a svietilo slnko, pootvárala na aute okná aj dvere. To, čo ju šokovalo bola vodička, ktorá zastavila svoje auto hneď oproti, vystúpila a odišla. "Zaujala ma autosedačka a pootvorené okná. Išla som teda bližšie." Pohľad na bezbranné bábätko pripútané v autosedačke musí byť hrozný.

Najhoršie úmrtia v rozpálených
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

Svedkyňa sa rozhodla zostať stáť pri aute a čakať na matku. Keď sa táto zodpovedná pani vrátila k autu, odomkla dvere a svojmu staršiemu dieťaťu ukázala na bábätko a neodpustila si absurdnú vetu. "Vidíš, ako sa potí vo vajíčku?" Ako prezradila svedkyňa polícii, dieťa sa nepotilo vo vajíčku ale v zamknutom tmavom aute na slnku. Aj keď iba 10 minút. Polícia na tento reálny príbeh reagovala a pripomenula, že nič nie je cennejšie ako ľudský život. 

Teploty, ktoré nás čakajú najbližšie dni 

Bratislava 

Najhoršie úmrtia v rozpálených
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Banská Bystrica 

Najhoršie úmrtia v rozpálených
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Košice 

Najhoršie úmrtia v rozpálených
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Tragédia na Slovensku

Už to budú dva roky, čo našou krajinou otriasla obrovská tragédia. Dňa 22. júla 2015 vyhasol život malej Kristínky (†2), ktorá zomrela v rozhorúčenom aute. Teplota vzduchu bola v osudný deň 35,4 stupňov Celzia. Dievčatko zomrelo na zlyhanie centrálneho nervového systému vplyvom vysokej teploty. V osudný deň mal malú dcérku do škôlky odviezť jej otec Jozef, ktorý ju v aute zabudol. Spomenul si žiaľ až v poobedňajších hodinách, kedy sa už nič nedalo robiť. 

Najhoršie úmrtia v rozpálených
Zobraziť galériu (7)

V Poľsku sa odohrala takmer rovnaká tragédia 

Takmer rovnaký prípad ako u nás sa odohral v Poľsku. Štyridsaťročný otec malej triapolročnej dcérky odišiel ráno do práce. Zabudol však na jednu dôležitú vec a to, vyložiť svoje dieťa v škôlke. Namiesto toho zaparkoval svoje auto pred továrňou, zavrel dvere a odišiel. Po uplynutí pracovnej doby kráčal ku svojmu autu a vtedy to prišlo. Uvedomil si, že jeho Oliwia zostala v aute. Nič sa už ale nedalo robiť. Bolo neskoro a dievčatko sa v dôsledku extrémnych horúčav udusilo. Odborníci vtedy odhadli, že sa v aute v ten deň mohla teplota vyšplhať až na 70 stupňov Celzia. 

Svet nie je výnimkou, prípady tragickej smrti 

Podobný prípad ako u nás sa odohral pri Luganskom jazere vo Švajčiarsku. Matka štyroch detí spravila osudnú chybu. Nechala svoju najmladšiu dcérku 4 hodiny spať v aute. Teplota vzduchu pritom dosahovala 33 stupňov Celzia. Keď sa matka spamätala bolo neskoro. Po otvorení dverí, ležalo bezvládne telíčko na zemi. Matka na mieste skolabovala aj so svojou 15 – ročnou dcérou. 

V západnom Walese sa minulý rok odohral podobný incident, ktorý skončil šťastne. Dieťa, ktoré zabudol v autobuse jeden z pracovníkov škôlky bolo okamžite zverené do zdravotnej starostlivosti. Pracovník bol prepustený. Nechal dieťa dve hodiny zatvorené v autobuse, pričom vonku dosahovala teplota 33,5 stupňov Celzia. 

Viac o téme: AutoLetoTeplotaVarovanieNebezpečenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu