Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvrat v prípade dobitého dôchodcu Ladislava: Policajt prehovoril o horore, všetko bolo inak?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Jeden incident má dve verzie. Dôchodca Ladislav tvrdí, že ho policajt brutálne napadol a spôsobil mu pomliaždeniny a podliatiny. Vyšetrovaný policajt sa však bráni a obvinenia popiera.

Ladislav Škerlík na nevinne vyzerajúcu cestu na svoju záhradku tak skoro nezabudne. Dôchodca sa v pondelok 29. mája vybral do záhradkárskej oblasti Kalvária. Na streche svojho auta si viezol dosky. Ako priznal, prístupová cesta je na mieste veľmi úzka a v bezpečnom prejazde mu bránilo zaparkované auto Volkswagen Passat. Ladislav teda v tom najlepšom úmysle z auta vystúpil a požiadal muža v záhradke, aby si svoje auto o kúsok preparkoval. "Odvrkol mi, že on si bude parkovať, kde chce. Potom vôbec nereagoval. To som ešte netušil, že ide o policajta a že ma čoskoro napadne," vysvetlil pán Ladislav pre denník Korzár.

Brutálny zvrat

Dôchodca teda nechcel vyvolať zbytočný konflikt. Zložil dosky zo strechy svojho auta a preniesol si ich na svoju záhradku. Podľa jeho slov sa mužovho auta ani nedotkol. Zrazu však z ničoho nič muž pristúpil k pánovi Ladislavovi, sotil do neho a ten letel asi 2 metre a dopadol na zem. "Keď som sa chcel postaviť, niekoľkokrát ma ešte kopol a dostal som aj päsťou do oka," opísal situáciu pán Ladislav. Po chvíli podľa jeho slov prišiel na miesto aj policajtov otec a ten si do neho ešte dvakrát udrel.

Dobitý Ladislav sa pomaličky postavil na nohy a odišiel do svojho auta zavolať políciu. "V tom za mnou obaja prišli, že mi uvoľnia cestu. Chcel som však, aby auto zostalo stáť na tom mieste, kým nepríde polícia," pokračuje Ladislav. Muž, ktorý mal prvý zaútočiť na bezbranného dôchodcu privolal vzápätí druhú hliadku. Po príchode príslušníkov polície sa spustilo vyšetrovanie.

Nové fakty o uniknutom VIDEU policajnej brutality: Hrozivé spovede svedkov

Policajt sa pred svojimi kolegami mal okamžite preukázať a silou mocou sa snažil presvedčiť ich o svojej pravde. Tá znela, že dôchodca Ladislav padol sám. To sa ale policajtom po vypočúvaní a všetkých zisteniach nepozdávalo. "Nechápem to. Toto urobí policajt? A prečo? Aj keby mu niekto náhodou poškodil auto, ale dokopať človeka?," nerozumie konaniu dôchodca.

Po celom incidente navštívil pán Ladislav nemocnicu, kde sa nechal ošetriť. Správa potvrdila, že dôchodcove zranenia boli spôsobené údermi. Ďalej sa tam uvádza, že utrpel pomliaždeniny ľavej strany hrudníka a chrbta, podvrtnutie krčnej chrbtice a pomliaždeniny tváre. Po ošetrení zamieril dôchodca na políciu s cieľom podať trestné oznámenie. Dozvedel sa ale nepochopiteľnú správu. Policajt, ktorý ho brutálne zbil stihol podať trestné oznámenie za poškodenie auta. Prípadom sa zaoberá policajná inšpekcia.

Výpoveď vyšetrovaného policajta a jeho otca 

Výpoveď policajta, ktorá vyvracia slová dôchodcu priniesla vo svojej reportáži Tv Joj. Podľa jeho slov dôchodca úmyselne provokoval, vulgárne im nadával a zranenia si spôsobil sám pri páde. Tvrdí aj to, že mu zaparkované auto dôchodca doskami poškodil. "Ako sa zasekol s tými doskami a preletel, normálne urobil hlavičku a bol celý zamotaný pod doskami," opísal vyšetrovaný policajt. Otec, ktorý sa mal podieľať na bitke slová svojho syna potvrdzuje. "Ja som ho ešte dvíhal. Mal na sebe dosky," prezradil policajtov otec.

Dôchodca Ladislav sa vraj až po príchode hliadky dozvedel, že mladší z útočníkov je policajt. V momente ako prišla táto informácia, muž začal tvrdiť, že bol napadnutý. "Išiel k sebe do domu, asi dvadsať minút ho nebolo, zrazu sa objavil, že by bol zbitý alebo niečo, absolútne nič nebolo vidno, že by mal niečo podliaté, červené alebo niečo," prezradila pre televíziu susedka.

Keďže jeden z údajných útočníkov je policajt, prípadom sa zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra. Túto informáciu nám potvrdil aj hovorca košických policajtov Alexander Szabó. Aká je skutočná pravda o incidente sa dozvieme, až po vyšetrení. Susedia, ktorí dôchodcu poznajú majú však vo veci jasno. "Je to taký sused, čo v kuse len cirkusy, arogancia, vulgarizmy, neprispôsobivý." 

 

 
Viac o téme: DôchodcaBitkaPolícia Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu