Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po upršanej nedeli nás čakajú tridsiatky: PREDPOVEĎ počasia, budú aj búrky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Čaká nás slnečný týždeň. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu predpovedajú, že teploty sa v budúcom týždni vyšplhajú až nad tridsiatky. Varujú ale aj pred búrkami.

PONDELOK - Studený front spojený s plytkou brázdou nízkeho tlaku vzduchu postúpi v priebehu noci ďalej na východ. Za ním sa k nám od západu prechodne rozšíri nevýrazná oblasť vyššieho tlaku vzduchu. V noci bude prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach dážď, prehánky alebo búrky. Neskôr od západu ubúdanie zrážok a čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota 14 až 9, na juhu a východe väčšinou okolo 16 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Pri búrkach prechodne zosilnie.

Po upršanej nedeli nás
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Cez deň bude polooblačno až oblačno a ojedinele, najmä v horských oblastiach prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 24 až 29, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 22 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 13 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, spočiatku miestami severný vietor do 5 m/s (20 km/h). Predpokladané množstvo zrážok: V noci 0 až 8 mm, pri búrkach ojedinele 10 až 30 mm. Cez deň 0 až 5, pri búrkach ojedinele okolo 15 mm. 

UTOROK - V teplom vzduchu sa od západu presunie nad strednú Európu brázda nízkeho tlaku spojená so studeným frontom. V noci bude prevažne polooblačno a ojedinele zrážky. Cez deň pribúdanie oblačnosti a miestami prehánky alebo búrky, ojedinele aj intenzívne a s krúpami. 

Po upršanej nedeli nás
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota 17 až 12, v dolinách a kotlinách okolo 10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 27 až 32, na Kysuciach, Orave, Liptove, Horehroní a na Spiši okolo 25 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, cez deň prevažne južný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 16 m/s (60 km/h).

STREDA - Studený front bude postupovať cez Slovensko ďalej na východ. Za ním sa k nám rozšíri od západu výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Bude oblačno až zamračené a na viacerých miestach dážď, prehánky, miestami búrky, ojedinele aj intenzívne. Cez deň od západu polooblačno až oblačno a zrážky ojedinele. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 11 stupňov Celzia.

Po upršanej nedeli nás
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Najvyššia denná teplota 21 až 26, na severe miestami okolo 19 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, na západe a cez deň aj na ostatnom území západný až severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

ŠTRVTOK - Z Francúzska sa presunie nad našu oblasť tlaková výš. Bude jasno až polooblačno. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v dolinách a kotlinách miestami okolo 4 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota 23 až 28, na severe miestami okolo 21 stupňov Celzia.

Po upršanej nedeli nás
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

PIATOK - Nad strednou Európou sa bude nachádzať oblasť rovnomerne rozloženého vyššieho tlaku vzduchu. Bude jasno až polooblačno. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v dolinách a kotlinách miestami okolo 4 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota 26 až 31, na severe miestami okolo 24 stupňov Celzia.

Po upršanej nedeli nás
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasiePredpoveďSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu