Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Rodinná dráma na žilinskom sídlisku: Osudné slová Lucie, mŕtvy otec, zavraždená babka

Lucia žila so súrodencami, otcom Jozefom a babkou  Ľudmilou v jednoizbovom byte Zobraziť galériu (5)
Lucia žila so súrodencami, otcom Jozefom a babkou Ľudmilou v jednoizbovom byte (Zdroj: Foto: FB/JL)

ŽILINA - Cez víkend zasiahla Slovensko správa o obrovskej rodinnej tragédii. Lucia (18) sa sklonila nad telom mŕtveho otca (†40), ktoré ležalo pod oknami paneláka. S revom vybehla do bytu na piatom poschodí. O pár minút sa vrátila skrvavená. Babička (†80) brutálny útok nožom neprežila.

Rodinná dráma sa strhla v sobotu o ôsmej ráno. Nevedno, čo sa za dverami jednoizbového bytu v paneláku na žilinskom sídlisku Vlčince stalo. Podľa susedov tam boli hádky na dennom poriadku. V malom bytíku žila babička Ľudmila (†80) spoločne so synom a jeho siedmimi deťmi. 

Syn sa len nedávno vrátil z výkonu trestu. Matka sa s ním podľa susedov hádala kvôli peniazom. Povedali, že vnúčatá mala veľmi rada a starala sa o ne. Ustavične ale od nej pýtali peniaze, ktoré niekedy odmietla dať. Peniaze boli pravdepodobne príčinou aj obrovského nešťastia. 

FOTO Rodinná dráma na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/LuciaL, Polícia)

Jozefa (†40) našli pod panelákom

Policajtov zalarmovali v sobotu ráno obyvatelia sídliska. Uviedli, že 40-ročný muž vyskočil z 5./6. poschodia paneláku. Hliadka ho našla pod oknami domu. Okolnosti, ako k pádu došlo, polícia vyšetruje. Do úvahy pripadá aj fakt, že ho mohol niekto postrčiť. "Muž (†40) za doposiaľ presne nezistených okolností utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci zločinu zabitia," uviedol hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.

FOTO Rodinná dráma na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/JL)

Osudové slová

Podľa očitých svedkov sa za otcom rozbehla aj 18-ročná dcéra. Keď zbadala nehybné telo, s krikom vybehla späť do bytu: "Ja ju zabijem," vyslovila podľa susedov osudné slová. O niekoľko minút sa skravevá vrátila. Babičku (†80) našli policajti v byte. Na miesto dorazili do niekoľkých minút od ohlásenia aj privolaní záchranári. "40-ročný muž utrpel mnohopočetné poranenia nezlúčiteľné so životom. 80-ročnú ženu sme na mieste ešte niekoľko desiatok minút oživovali, žiaľ, podľahla svojim zraneniam," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.  

FOTO Rodinná dráma na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Lucia bola opitá

Policajti Luciu, dcéru a vnučku nebohých, na mieste zadržali. Podrobila sa dychovej skúške s pozitívnom výsledkom - 1,08 promile. Vyšetrovateľ ju obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinená mala podľa polície nožom opakovane bodať do tela svoju babičku. "Obvinená žena bola zadržaná a vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na jej vzatie do väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," uviedol Moravčík.


Prečítajte si aj:

Najbrutálnejšia vražda v tomto roku! FOTO Desivý pohľad pre policajtov, Eva dobodaná 59 ranami


Po zverejnení prvotných informácií o rodinnej tragédii sa rozprúdila vášnivá debata, ako je možné, že policajti, ktorí boli na mieste pri nebohom Jozefovi, dopustili, aby vnučka vybehla späť do bytu. "Ide o mimoriadne tragický a náročný prípad, ktorému sa intenzívne venujú naši kolegovia. Taktiež súčasne prebieha kontrola všetkých postupov na mieste tragédie," uzavrela polícia.  

Viac o téme: PanelákVraždaBabkaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu