Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

DOBRÁ SPRÁVA Čaká nás konečne nádherný víkend: Meteorológovia predpovedajú teplotné maximá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Tešíte sa na letné teploty? Po dvoch nie celkom vydarených víkendoch si ich užijete dosýta. Teplomery budú ukazovať takmer tridsiatku. Ak chcete nachytať ľahký bronz, vyberte sa k vode a oddávajte sa víkendovému relaxu.

Piatok

Počasie u nás bude ovplyvňovať tlaková výš. Deň bude prevažne polooblačný, miestami prechodne oblačný a ojedinele s prehánkami. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24, v Žilinskom a Prešovskom kraji na 15 až 19 stupňov Celzia. Teplota na horách dosiahne vo výške 1 500 metrov okolo 8 stupňov Celzia. Prevažne severný vietor bude viať rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na juhovýchode môže duť v nárazoch rýchlosťou okolo 13 m/s (45 km/h). Na strednom Slovensku rátajte len s prevažne slabým vetrom.

Dokonalý raj na Zemi: Sedem najkrajších pláží Karibiku

DOBRÁ SPRÁVA Čaká nás
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Sobota by mala byť jasná až polooblačná. Cez deň oblačnosti pribudne a lokálne sa môžu vyskytnúť aj prehánky, najmä na severe. Najnižšia nočná teplota poklesne na 12 až 7, v dolinách a kotlinách miestami na okolo 5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 22 až 27, v Žilinskom kraji a na Spiši na 18 až 22 stupňov Celzia. Prevažne severný vietor bude viať rýchlosťou 2 až 6, na juhovýchode cez deň do 9 m/s (5 až 20, 30 km/h). Na strednom Slovensku by mal byť vietor len slabý.

DOBRÁ SPRÁVA Čaká nás
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

V nedeľu k nám začne prúdiť ešte teplejší vzduch. Obloha bude jasná, sem-tam s malou oblačnosťou. Ráno sa môže v údoliach ojedinele objaviť hmla. Najnižšia nočná teplota klesne na 12 až 7, v dolinách a kotlinách na okolo 5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 28 stupňov Celzia. Veternosť by mala byť slabá, na juhozápade bude cez deň viať juhovýchodný vietor s rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

DOBRÁ SPRÁVA Čaká nás
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu