Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Chaos na letisku vo Viedni: Slováci sa tešili na dovolenku, nepustili ich do lietadla!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA/VIEDEŇ - Dovolenka, ktorá nám slúži hlavne na oddych, nabratie potrebných síl a spoznanie nových miest, so sebou niekedy prináša aj rôzne peripetie. Presvedčila sa o tom aj skupinka Slovákov, ktorá mala v piatok odletieť z Viedne na grécky ostrov Santorini. Napriek tomu, že už boli v odletovej zóne, stroj s nimi nevzlietol. Zrazu sa dozvedeli, že do lietadla kvôli preobsadenosti nastúpiť nemôžu. Boli medzi nimi aj dve nepočujúce dievčatá, ktoré mali veľký problém sa v nasledujúcom zmätku zorientovať.

Prvý TRAPAS sezóny: Česi sa s karavanom vybrali do Chorvátska, s úsmevom to dali na chrapúňov

Slováci spolu s Rusmi, Kanaďanmi či Holanďanmi mali podľa informácií TV JOJ odlietať v piatok napoludnie. Približne 20-členná skupinka sa ale na palubu nedostala. Keď jej personál oznámil, že práve oni nemôžu nastúpiť, vypukol všeobecný zmätok. Nahnevaní dovolenkári sa začali medzi sebou prekrikovať a telefonovať. Najhoršie to však mali Katka s Romanou, ktoré netušili, čo sa vlastne deje. Zorientovať sa mohli iba z útržkov viet, ktoré odpozerali z pier ostatných bezradných turistov.

"Nik si ich nevšímal. Všetci tam rozprávali, kričali pravdepodobne jeden cez druhého, no a pre nepočujúceho zachytiť takýto rozhovor je nemožné," uviedla pre televíziu Katkina matka, ktorú rozladil aj prvotný postoj cestovnej kancelárie, cez ktorú bol zájazd kúpený. Komunikáciu označila za katastrofu. Nakoniec však cestovka sľúbila dievčatám odškodnenie a vybavila, aby klientkám nestornovali celé ubytovanie a zabezpečila transfer o deň neskôr.

Nepočujúce dievčatá - Katka a Romana
Zobraziť galériu (2)
Nepočujúce dievčatá - Katka a Romana  (Zdroj: TV JOJ)

"Pokiaľ sa na check-ine zistí, že lietadlo je preobsadené, čo bol prípad týchto dvoch dám, tak sa o ne musí postarať letecká spoločnosť, ako jej to káže nariadenie Európskeho parlamentu a rady z roku 2004," informoval šéf Slovenskej asociácie cestovných kancelári a cestovných agentúr. Tak sa aj stalo, dievčatá previezli v piatok do hotela, ale bez batožiny, takže si museli nejako poradiť bez osobných vecí a z Viedne na dovolenku odleteli až o 29 hodín neskôr, v sobotu popoludní.

Viac o téme: DovolenkaLetiskoViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu