Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragická nehoda ministerského auta: Janka (†24) na FOTO zaplatila životom za osudovú chybu

Krásna Janka Zobraziť galériu (5)
Krásna Janka (Zdroj: Foto: FB/JD)

VAŽEC - Obrovské nešťastie sa stalo včera večer na severnej diaľnici D1. Janka sa vracala s kolegami z prešovského pohrebu hasičov, ktorí zomreli počas výcviku. Nikto nemohol tušiť, aký nešťastný osud postihne posádku ministerského auta.

Nešťastie sa stalo včera podvečer na diaľnici pri obci Važec. Služobný Volswagen Touareg zišiel z nezistených príčin z cesty, zastal až približne po sto metroch. Za volantom sedel 41-ročný policajt, vedľa neho vedúci služobného úradu ministerstva vnútra Ondrej Varačka. Na zadných sedadlách sedela jeho podriadená Janka. Podľa všetkého bola nepripútaná, a to sa jej stalo, žiaľ, osudným. "Je mi to mimoriadne ľúto, lebo vyhasol život talentovanej dievčiny, ktorá mala na starosti rómsky projekt. Je to veľká strata," povedal dnes minister vnútra Robert Kaliňák s tým, že v čase nehody bola na úseku prietrž mračien a nehoda sa stala aj v opačnom smere. Kaliňák dodal, že zatiaľ nevie vyhodnotiť, čo bolo príčinou tragédie.

Tragická nehoda ministerského auta:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Tragická nehoda ministerského auta:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/JD)

Ministerské auto zišlo z doposiaľ nezistených príčin z diaľnice a skončilo v priekope. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Ako prví dorazili hasiči, ktorí desivú haváriu videli. V autobuse sa vracali po rovnakej ceste taktiež z pohrebu. "23-ročnú ženu sme takmer 40 minút oživovali. S polytraumou a na umelej pľúcnej ventilácii sme ju previezli do popradskej nemocnice. Tam sme previezli aj 51-ročného muža s úrazom hrudníka a 41-ročného muža, ktorý utrpel povrchové poranenie hlavy a poranenie ruky," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Tragická nehoda ministerského auta:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)


Prečítajte si aj:

Tragédia pri návrate z pohrebu hasičov v Prešove: Havária auta ministerstva, smrť ženy (†24)


Nakoľko vodičom bol policajt, vyšetrovaním nehody sa zaoberá Inšpekcia ministerstva vnútra. "V prípade je začaté trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia, príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania. Okrem iného sú na vyšetrenie nehody potrebné znalecké posudky z odboru dopravy aj zdravotníctva," informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Andrea Dobiášová. 

Tragická nehoda ministerského auta:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/JD)

Krásna Janka z Kremnice, žiaľ, v nemocnici vydýchla naposledy. Rodina, priatelia, blízki, ale aj široká verejnosť sa z obrovskej tragédie nedokáže spamätať. Podľa profilu na sociálnej sieti vyštudovala Akadémiu médii v Bratislave. Podľa blízkych bola milá, priateľská a ochotná vždy pomôcť. Milovala zvieratá.

Posádka sa vracala z pohrebu dvoch hasičov v Prešove, ktorí zahynuli uplynulý týždeň po páde policajného vrtuľníka Bell 429 počas výcviku v Nižnej Šebastovej.  

Viac o téme: NehodaTragédiaPohrebHasičiVažec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu