Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší útok divých potvor: VIDEO Prechádzka na bratislavskom sídlisku, ľudí už majú v paži

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Renata Mareckova)

BRATISLAVA - A je to tu opäť. Po bratislavských mestských častiach sa čoraz viac producíruje divá zver. Strach obyvateľov je oprávnený. Netreba však zabúdať na skutočnosť, že ľudia prví začali zasahovať do prirodzeného prostredia diviakov a lesnej zvery. Video z Dlhých dielov dokazuje, že si zvieratá z prítomností ľudí ťažkú hlavu nerobia.

Informácie a správy ohľadne invázie lesnej zvery sa stále množia. Denne sa ľudia stretávajú s diviakmi prechádzajúcimi sa po bratislavských sídliskách. Poľovníci tento jav vysvetlili tak, že sú diviaky pravdepodobne premnožené. To ale nie je všetko. Najzávažnejším problémom pre zver sme my ľudia. Rozťahujeme sa a budujeme stále bližšie k lesom. Z toho vyplýva, že narúšame prirodzené prostredie diviakov a lesnej zveri.

Ďalší útok divých potvor:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Renata Mareckova)

Nemôžeme sa teda čudovať, že sa zver ako je to vidieť aj na najnovšom videu ľudí už nebojí a neuteká. Dva diviaky prechádzajúce sa po trávnatej ploche v bratislavskej Karlovej Vsi sú podľa záberov pokojné a nenechajú sa rušiť ani prítomnosťou pani, ktorá stojí iba pár metrov od nich. Je teda jasné, že diviaky sa neboja, to sa ale nedá povedať o ľuďoch.

Ďalší šok na bratislavskom sídlisku: VIDEO Ľudí straší lesná zver, poľovníci v tom majú jasno

Nebezpečné obdobie

Strieľať diviaky je do 1. júla zakázané. V tomto období si totiž matky chránia svoje mladé. Z toho vyplýva, že treba byť opatrnejší, najmä počas prechádzok či trávenia času v lese. Samica je prirodzene v tomto období agresívnejšia. V prípade, že k stretu príde je potrebné zachovať pokoj, hľadieť periférne mimo a pomaly ustupovať. Priami pohľad do očí môže zviera pochopiť ako výzvu. Ak už divá zver človeka napadne, treba si ľahnúť na zem do skrčenej polohy. "Dôležité je chrániť si hlavu a krk a neklásť odpor. Ak je to možné, treba silno kričať a volať o pomoc. Po útoku treba okamžite vyhľadať lekársku pomoc," vysvetlil polovník.

Viac o téme: ZverDiviakBratislavaDlhé diely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu