Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najotrasnejší prípad, ktorý šokoval Slovensko: Hrozivé fakty o sexuálnom útoku na Veroniku (10)

Marek už čaká na svoj ďalší osud vo väzbe Zobraziť galériu (3)
Marek už čaká na svoj ďalší osud vo väzbe (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

DOLNÝ KUBÍN - Prípad z Oravy otriasa celým Slovenskom. Dievčatko sa vracalo z kostola, ani v najhoršom sne nemohlo tušiť, akú ohavnosť zažije. Policajti pohotovo konali a násilníka Mareka (35) už zadržali. Muž chcel dievčatko znásilniť, v aute ho kruto dobil.

Otrasný prípad sa stal uplynulý týždeň v Trdošíne. Veronika (10) sa vracala podvečer z kostola, keď pri nej na červenej fabii zastal Marek (35) s tým, že ju odvezie domov. Vtedy ešte nemohla tušiť, akej surovosti a ohavnosti sa na nej dopustí.   

Opis otrasného skutku 35-ročného Mareka

Podľa polície si dievča sadlo na zadné sedadlá. Marek ale zmenil trasu a namiesto domov namieril do Nižnej na parkovisko ku vleku. Zastavil a presadol si na zadné sedadlá k nevinnému dievčatku. Následne ho začal obchytkávať. Slušná školáčka sa zľakla, situácii, pochopiteľne, sprvu nerozumela. Začala sa brániť. Marek sa neovládol, začal ju udierať po tvári a surovo biť. "Mal použiť násilie na prekonanie odporu dievčaťa dosiahnuť uspokojenie svojich sexuálnych potrieb," opísala ohavnosti hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová.

Veroniku potom z auta doslova vyhodil a z miesta odišiel. "Dievča utrpelo zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," doplnila policajná hovorkyňa. Skrvavenú a doráňanú školáčku ratovala okoloidúca žena, ktorá ju priviedla domov. 

Najotrasnejší prípad, ktorý šokoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: indiatvnews.com)

Šokujúce konanie policajta na 158

Dievčatko si po prežití najťažších chvíľ chcelo privolať pomoc. V nádeji telefonovalo na linku 158. Službukonajúci policajt ale oznamu neprikladal vážnosť. Myslel si, že vymýšľa. Krajský riaditeľ nenechal situáciu bez povšimnutia. "Po tomto zistení si riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline osobne preveril volania na linku 158 z uvedeného dňa, kde sa potvrdilo prijatie oznámenia od maloletej školáčky. Voči neadekvátne vyhodnotenému oznámeniu operátorom riaditeľ okamžite prijal opatrenie za toto individuálne zlyhanie policajta," ozrejmila Balogová s tým, že žilinský krajský riaditeľ prijal aj opatrenia vo vzťahu k všetkým policajtom, aby sa takéto zlyhanie v budúcnosti neopakovalo. 

Stiahli ho z tiesňovej linky

Policajta, ktorý zlyhal v prípade sexuálneho zneužitia maloletej školáčky na Orave, stiahli z tiesňovej linky, tiež mu znížia plat. Informovala o tom dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Ako ďalej uviedla, policajt obsluhujúci linku 158, na ktorú sa maloletá školáčka obrátila, neadekvátne vyhodnotil jej oznámenie. "Konanie policajta bolo nesprávne a bude za svoje neprofesionálne správanie niesť zodpovednosť. Nadriadený už začal vo vzťahu k policajtovi disciplinárne konanie vo veci zníženia služobného platu a bude prevedený na referenta hliadkovej služby. Podotýkame, že ide o individuálne zlyhanie jednotlivca," vysvetlila Balogová.


Prečítajte si aj:

Učitelia urobili dievčatku (13) zo života peklo: Opakované znásilnenie, školáčka otehotnela!


Najotrasnejší prípad, ktorý šokoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Oznámenie na druhý pokus

Muži zákona sa o otrasnom prípade dozvedeli na druhý pokus. Zalarmovala ich školáčkina mama, ktorej sa dcérka o zažitých ohavnostiach zverila. Po oznámení skutku polícia na Orave ihneď konala a rozbehla pátranie po neznámom mužovi a aute. Do niekoľkých hodín už policajti identifikovali vozidlo. Dôraz v pátraní ďalej kládli na neznámeho muža, čo sa im zakrátko podarilo. V ich rukách skončil 35-ročný Marek z Tvrdošína. "Vyšetrovateľ podozrivého Mareka obvinil zo zločinu sexuálneho násilia a podal návrh na vzatie do väzby," uviedla Balogová. Sudca pre prípravné konanie Mareka do väzby vzal. Je stíhaný za mrežami, kde čaká na svoj ďalší osud. 

Na prípade polícia stále pracuje

"Vyšetrovanie zločinu naďalej pokračuje vykonávaním procesných úkonov. S ohľadom na citlivosť prípadu, na vek maloletej, následky na zdraví a psychike polícia nebude k prípadu poskytovať bližšie informácie," uzavrela policajná hovorkyňa s tým, že v prípade dokázania viny hrozí Marekovi trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: DievčatkoZnásilneniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu