Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Tragédie v Žilinskom kraji: Extrémne počasie si vyžiadalo už tretiu obeť

Auto, z ktorého sa mužovi nepodarilo zachrániť Zobraziť galériu (2)
Auto, z ktorého sa mužovi nepodarilo zachrániť (Zdroj: Foto: polícia)

ŽILINA - Katastrofálne počasie na severe Slovenska si vyžiadalo dva ľudské životy. V miestnom potoku vo Hvozdnici v okrese Bytča a v Ochodnici v okres Kysucké Nové Mesto prišli v piatok o život 56-ročný muž z okresu Bytča a 59-ročný muž z okresu Kysucké Nové Mesto.

Popoludní, krátko pred 14-tou hodinou, vyhasol pri raftovaní na rieke Váh život muža, kamaráti, ktorí sa plavili s ním, mu už nedokázali pomôcť, píše Michal Paška na svojom webe. Partia ôsmich ľudí dnes raftovala na Váhu. Nešťastie sa stalo pri Liptovskom Hrádku, neďaleko Liptovskej Porúbky. Raft sa prevrátil a jeden z mužov z neho vypadol.

Kamarátom sa muža z Poľska podarilo vytiahnuť. Aj napriek urýchlenej pomoci sa ho už nepodarilo uživiť. Okolnosti nešťastia, pri ktorom zasahovali všetky záchranné zložky, sú predmetom vyšetrovania.

Tragédia vo Hvozdici

Ako informoval hovroca žilinských policajtov Radko Moravčík, 56-ročného muža, ktorého našli v piatok pred 17-tou hodinou v miestnom potoku vo Hvozdnici sa aj napriek snahe záchranárov už nepodarilo oživiť. "Obhliadajúci lekár nariadil za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža zdravotno-bezpečnostnú pitvu," uviedol krajský policajný hovorca.

Tragédia v Ochodnici

V Ochodnici mal podľa neho strhnúť prúd vody 59-ročného muža po vojdení z motorového vozidla do vodného toku. "Policajti po príchode na miesto začali okamžite prehľadávať okolie, kde sa vozidlo nachádzalo, za účelom vypátrania muža. Ani po maximálnom úsilí sa ho však nepodarilo vypátrať, ani za pomoci ostatných záchranných zložiek. Pri udalosti mal byť aj 40-ročný muž a obaja mali vyskočiť z vozidla, ktoré začal unášať prúd vody," dodal Moravčík.

FOTO Tragédie v Žilinskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)


Prečítajte si aj:

AKTUALIZOVANÉ Slovensko bojuje so silnými lejakmi: FOTO Sever zaplavuje voda


"Štyridsaťročný muž sa mal snažiť vytiahnuť 59-ročného muža, ktorého mal strhnúť silný prúd, ale už sa mu to nepodarilo. Jeho samého museli vytiahnuť z potoka miestni občania. Dnes pred siedmou hodinou ráno našli v potoku v Ochodnici 59-ročného muža bez známok života. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu," uzavrel krajský policajný hovorca.

Viac o téme: PovodeňZáplavyTragédiaPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu