Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia proti extrémizmu: Deň po kotlebovcovi Mizíkovi obvinenie pre ďalšieho poslanca Mazureka

Milan Mazurek Zobraziť galériu (3)
Milan Mazurek (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Polícia obvinila z extrémizmu už druhého poslanca Ľudovej strany Naše Slovensko. Len deň po tom, ako vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil poslanca ĽSNS Stanislava Mizíka, druhým obvineným je od štvrtka ďalší poslanec Mariana Kotlebu, a to Milan Mazurek.

"Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry vo štvrtok 27. apríla obvinil osobu M. M. z prečinu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Podľa našich informácií Mazurekovi ešte nebolo obvinenie doručené.  

Mazurekovo vyčíňanie

1. Polícia ho stíha pre výrokmi na adresu Rómov počas minuloročného rozhovoru pre žilinské rádio Frontinus, kde sa vyjadroval proti rómskemu etniku a imigrantom, Arabom a islamu.

2. Mazurek je známy agresívnym správaním. "Preslávil" sa najmä počas pochodu extrémistov Bratislave, keď vulgárne kričal a nadával na moslimskú rodinu s malým dieťaťom.

3. Polícia ho vyšetrovala v súvislosti s výrokmi o holokauste, ktoré prirovnal k rozprávke. Vtedy na Facebooku napísal, že smrť 6 miliónov Židov sú "lži a rozprávka". Stíhať ho odmietli.

4. Vo februári tohto roka dostal pokutu tisíc eur za svoje názory na adresu moslimov.

Poslanec Stanislav Mizík počas minulotýždňového zásahu NAKA v parlamente pred novinármi utiekol
Zobraziť galériu (3)
Poslanec Stanislav Mizík počas minulotýždňového zásahu NAKA v parlamente pred novinármi utiekol  (Zdroj: Foto: Vlado Anjel)


Prečítajte si aj:

Kotlebov poslanec Mazurek to už poriadne prestrelil! Útok na policajta v Ružomberku

PRÁVE TERAZ Policajný zásah u kotlebovca Mizíka


Mazurek sa kriticky na adresu islamu vyjadril aj v parlamente. „Islam je viac než náboženstvo, je to krutý, odporný a neľudský politický systém,“ vyhlásil poslanec. Za svoj výrok sa musel, podobne ako Mizík, v pléne ospravedlniť. Obaja však priestor zneužili na ďalšiu kritiku tohto náboženstva a dnes musia zaplatiť pokutu vo výške 1 000 eur. 

Milan Mazurek a Stanislav
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)
​  

Paragraf Trestného zákona, na základe ktorého poslanca obvinili, je v platnosti od 31.12. 2016.

Viac o téme: ExtrémizmusObvinenie Milan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu