Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalšia rana! Meteorológovia vydali hrozivé varovanie: MAPA Tejto časti Slovenska hrozia povodne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovensko čakajú vo štvrtok a piatok silné dažde, ktoré môžu spôsobiť povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pred dažďom pre sever stredného Slovenska.

Meteorológovia očakávajú, že v okresoch Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Prievidza, Turčianske Teplice, Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Banská Bystrica a Brezno spadne od štvrtka rána do soboty rána 60 až 100 milimetrov zrážok.

„Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ uvádza SHMÚ. Pre tie isté okresy vydal SHMÚ aj výstrahu 1. stupňa pred povodňami. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovaný.

Ďalšia rana! Meteorológovia vydali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstraha 1. stupňa pred silným dažďom platí v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Zvolen, Detva, Poltár, Rimavská, Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves a Poprad.

Ďalšia rana! Meteorológovia vydali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Vo Vysokých aj Nízkych Tatrách bude vo štvrtok a piatok aj silný vietor, pred ktorým SHMÚ varuje výstrahou 1. stupňa. V polohách nad 1500 m môže vietor na horách dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 25 až 32 m/s (90 až 115 km/h).

Viac o téme: PočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu