Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Prípad nehody, ktorá šokovala Slovensko, ukončený: Exemplárny trest pre opitú Miru za smrť Mišky

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: foto: tv markíza)

TREBIŠOV - Uplynulý rok otiaslo celým Slovenskom video brutálnej dopravnej nehody. Posádka zachytila fatálnu nehodu dvoch áut idúcich pred nimi. Do Mišky (†21) narazila v protismere v obrovskej rýchlosti totálne opitá Miroslava (30). Včera padol na trebišovskom súde rozsudok.

Miroslava jazdila zo strany na stranu, v zákrute narazila do oproti idúcej Mišky. Mladá žena utrpela vážne zranenia a zomrela na mieste. Miroslave krátko po nehode polícia namerala v krvi až 2,5 promile alkoholu. Ručička tachometra sa pri desivom náraze zastavila na čísle 131. "Je vinná, trest odňatia slobody v trvaní osem rokov nepodmienečne a trest zákazu viesť motorové vozidlá všetkého druhu na doživotie," znel rozsudok súdu. 


Prečítajte si aj:

Osud Miroslavy, ktorá opitá spôsobila smrť Mišky, spečatený: Z nemocnice rovno do basy!


Pozrite si video z desivej nehody, ktoré sme zverejnili vlani. 

Tragická dopravna nehoda okres Trebišov 29.5.2016

Ako informuje televízia Joj, vodička, ktorá nehodu prežila, sa pojednávaní na súde nezúčastňovala a ani sa príbuzným neospravedlnila. Zarážajúce je, že obhajkyňa vodičky Katarína Dušáková verí v nevinu svojej klientky. "To, že sa stala tragédia, je nám ľúto, to je jedna vec, ale fakty sú fakty," povedala po vynesení rozsudku novinárom s tým, že Miroslava požila lieky, ktoré ju v kombinácii s alkoholom dostali do vážneho stavu: "Tí, ktorí sa tomu rozumejú, vedia, o čom hovorím," odkázala Dušáková. 

Príbuzní nebohej Mišky
Zobraziť galériu (4)
Príbuzní nebohej Mišky  (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Prípad nehody, ktorá šokovala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Sudca v rozsudku prihliadal na mimoriadnu závažnosť nehody, aj po zohľadnení poľahčujúcich okolností udelil maximálny trest. "Je aj vzhľadom na generálnu prevenciu nevyhnutné uložiť trest na úplne hornej hranici zákonom stanovenej trestnej sadzby, po jej zákonnej úprave," vysvetlil po vynesení rozsudku sudca trebišovského súdu Ladislav Bujňák.  

Slová sudcu Okresného súdu Trebišov
Zobraziť galériu (4)
Slová sudcu Okresného súdu Trebišov  (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Advokátka obžalovanej Mirolsavy sa na mieste odvolala. Vec tak smeruje na krajský súd. 

 

Viac o téme: AlkoholNehodaTragédiaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu