Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Opäť vytočený Fico: Píšte si, čo chcete, Slovensko je na tom skvele!

Sprava: Predseda vlády SR Robert Fico a minister financií SR Peter Kažimír. Zobraziť galériu (3)
Sprava: Predseda vlády SR Robert Fico a minister financií SR Peter Kažimír. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiér sa často sťažuje, že médiá nepodávajú pravdivý obraz o skutočnosti na Slovensku. Spolu s ministrom financií sa dnes postavil pred kamery, aby národu oznámil, že Slovensko je úspešná krajina. Podľa neho máme nielen historicky najnižší deficit, historicky najvyššiu mieru zamestnanosti.

Fico dnes vyhlásil, že médiá „šíria hlúpu náladu“ a nie po prvý raz sa posťažoval, že sa nepíše o pozitívnych výsledkoch Slovenska. Spolu so svojím ministrom financií sa postavili pred kamery, aby oznámili, že Slovensko dosiahlo historicky najnižší deficit.

Dnes prepisujeme históriu (včera – pozn. red.). Dosiahnutý výsledok znamená pokorenie doposiaľ najnižšieho deficitu v dejinách Slovenska z roku 2007,“ vyhlásil Kažimír včera. Dnes dodal, že dosahujeme historické ekonomické výsledky.

Opäť vytočený Fico: Píšte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Deficit Slovenska za minulý rok dosiahol úroveň 1,68 % hrubého domáceho produktu (HDP). Rozpočtovaný cieľ bol pritom na úrovni 1,93 % HDP. Vlani taktiež klesol aj verejný dlh, a to na úroveň 51,94 % HDP. Medziročne tak klesol o pol percentuálneho bodu.

Premiéra hnevajú najmä médiá, myslí si, že o dobrých správach neinformujú. „Udržíme Slovensko v úzkom integračnom zoskupení,“ obhajoval kroky vlády Fico. „Píšte a zverejnite, čo chcete. Tieto čísla neviete zlomiť na kolene,“ zakončil svoj prejav premiér.

Kažimír si tiež kopol do opozície. Rozumní ľudia sa v opozičných stranách minuli. Kažimír novinárom na kritickú otázku odpovedal, že neuznáva „náboženstvo poškodzovania“ a vraj „kto chce psa biť, palicu si nájde“.

Ministerstvo financií (MF) SR skonštatovalo, že Slovensko konsolidovalo verejné financie v minulom roku rýchlejšie, než bolo plánované, za pomoci pozitívneho vývoja ekonomiky, zvyšujúcej sa efektívnosti výberu daní a pozitívneho hospodárenia samospráv.

Viac o téme: Robert FicoPeter Kažimír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu