Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia prehovorila o hromadnej nehode na severnej D1: Rekordný počet poškodených áut

Hromadná nehoda pod Tatrami Zobraziť galériu (4)
Hromadná nehoda pod Tatrami (Zdroj: HAZZ, polícia SR, fb)

BRATISLAVA/POPRAD - Pri štvrtkovej rannej hromadnej dopravnej nehode na diaľnici D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom bolo poškodených až takmer 60 vozidiel, nehody sa stali v oboch smeroch, informovala o tom dnes prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Na mieste zasahovalo počas štvrtka až 120 policajtov, zabezpečovali miesta nehody, odstraňovali následky či regulovali dopravu. Počas noci dopravnú situáciu monitorovalo a zabezpečovalo ďalších 46 policajtov. "Vzhľadom na rozsiahlosť tejto udalosti celková výška škody zatiaľ nebola vyčíslená. Príčinu dopravných nehôd stále vyšetrujú, pribratý bol aj znalec z odboru cestná doprava," uviedla dnes Migaľová. Dokumentovanie celej udalosti bolo podľa jej slov veľmi rozsiahle a náročné vzhľadom na poveternostné podmienky a prioritu zabezpečiť ochranu účastníkov nehôd a čo najrýchlejšie sprejazdniť dotknutý úsek diaľnice.

Polícia prehovorila o hromadnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/HaZZ)


Prečítajte si aj:

Dramatické minúty po hromadnej nehode pod Tatrami: Odrazu sme sa ocitli v bielej tme


Hromadná dopravná nehoda vozidiel v oboch smeroch jazdy sa stala vo štvrtok 20. apríla o 6:25 na diaľnici D1 v úseku Mengusovce – Jánovce v kilometri 334,500, podpísala sa pod ňu aj veľmi nepriaznivá poveternostná situácia. "V smere jazdy Jánovce – Mengusovce bolo poškodených 48 motorových vozidiel, pričom dvaja účastníci boli ťažko zranení a 21 účastníkov bolo zranených ľahko. V smere Mengusovce - Jánovce bolo poškodených 11 motorových vozidiel, jeden z účastníkov nehody z Česka utrpel ťažké zranenie, ďalší ľahké," informovala hovorkyňa. Zranených previezli záchranári do nemocníc, piati sú stále v opatere lekárov. 

Polícia prehovorila o hromadnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/HaZZ)

Polícia prehovorila o hromadnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

V dôsledku týchto nehôd bol úsek diaľnice D1 Mengusovce - Jánovce, od križovatky Poprad - Matejovce po križovatku Jánovce uzatvorený pre oba smery jazdy takmer 24 hodín, otvorili ho dnes pred pol siedmou ráno.

Viac o téme: Hromadná nehodaD1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu