Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Pár na protikorupčnom pochode nachytaný: Kiskova blondína na pochode s politickým oponentom!

Vladimíra Ledecká (vľavo) - ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Vladimíra Ledecká (vľavo) - ilustračné foto (Zdroj: TASR, SITA)

BRATISLAVA - Náhodné stretnutie? Aj keď sa na veľkom protikorupčnom pochode neobjavili žiadni politici, v dave to tak celkom nebolo. Objavila sa tam totiž dvojica tvárí z rozdielnych táborov, o ktorých sa špekulovalo ako o nových spojencoch na slovenskej politickej scéne.

Vaše tipy

Na veľký protikorupčný pochod, ktorý sa konal minulý utorok poobede, prišlo veľa známych osobností či tvári verejného života. Zaujímavé je, že okrem hercov sa na pochode objavila aj Kiskova blízka spolupracovníčka a člen novovznikajúcej politickej strany Progresívne Slovensko. Fotografiu Vladimíry Ledeckej (v zelenom) s Martinom Dubécim (vedľa bicykla), nám poslal náš čitateľ.

FOTO Pár na protikorupčnom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Zaujímavosť stretnutia je najmä z toho pohľadu, že o Kiskovi sa dlho špekulovalo ako o posile novovznikajúcej politickej strane Progresívne Slovensko, ktorého je členom práve Dubéci. Topky preto zaujímalo, čo spolu dvojica preberala.  "Na pochode som stretol tucet priateľov a známych, vrátane slečny Ledeckej s ktorou sme sa bavili asi 5 minút," zareagoval zdržanlivo pre Topky niekdajšia pravá ruka Radoslava Procházku Dubéci.

Členovia Progresívneho Slovenska - Ivan Štefunko (v strede) a Dubéci
Zobraziť galériu (6)
Členovia Progresívneho Slovenska - Ivan Štefunko (v strede) a Dubéci  (Zdroj: SITA, TASR)

Rovnako aj Kancelária prezidenta komentovala účasť na pochode Ledeckej. Prostredníctvom Kiskovho hovorcu odkázali, že Ledecká sa pochodu zúčastnila ako súkromná osoba a stretla sa s destiatkami ľudí. "Pani Ledecká sa zúčastnila pochodu ako súkromná osoba, v dave sa pozdravila s desiatkami ľudí, ktorých pozná," prezradil nám Krpelan.

FOTO Pár na protikorupčnom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR, SITA)

Nakoniec spojenie politických síl Kisku a Progresívneho Slovenska ukončil sám prezident. Po oznámení, že čaká so súčasnou ženou tretie bábätko oznámil, že sa nechystá kandidovať do parlamentu ani nechce byť premiér. V politike ako aj v živote však platí, nikdy nehovor nikdy.

Ledecká v súčasnsoti pôsobí ako riaditeľka odboru regionálnej politiky v Kancelárii prezidenta. Patrila ku Kiskovmu tímu ešte v čase, keď rozbiehal kandidatúru na prezidenta.

Vladimíra Ledecká (vľavo)
Zobraziť galériu (6)
Vladimíra Ledecká (vľavo)  (Zdroj: TASR, SITA)

Dubéci pracoval ako asistent poslankyne OĽaNO Eriky Jurinovej, potom prešiel k Radoslavovi Procházkovi, ktorému viedol volebnú kampaň. Dnes rozbieha zoskupenie Progresívne Slovensko, ktoré sa má pretransformovať na politickú stranu a patrí k jeho najvýraznejším tváram.

Martin Dubéci (vľavo)
Zobraziť galériu (6)
Martin Dubéci (vľavo)  (Zdroj: SITA, TASR)

Viac o téme: Vladimíra LedeckáMartin DubéciVeľký protikorupčný pochod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu