Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Jakub (21) zavinil v Trenčíne nehodu: Po náraze do sanitky ušiel, ozvalo sa v ňom svedomie

Nehoda v Trenčíne Zobraziť galériu (4)
Nehoda v Trenčíne (Zdroj: Foto: polícia)

TRENČÍN - Jakub sadol za volant a vybral sa brázdiť ulice Trenčína. Nedal prednosť prechádzajúcej sanitke s pacientom a v rýchlosti do nej narazil. Na mieste ale neostal a ušiel. Podľa všetkého si o pár dní vstúpil do svedomia a na polícii sa sám prihlásil.

Nehoda sa stala ešte minulú nedeľu o štvrť na päť ráno na jednej z trenčianskych križovatiek. Ako opísala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová, Jakub (21) z obce Valašské Klobouky v okrese Zlín nerešpektoval dopravné značenie „daj prednosť v jazde“ a vošiel do cesty sanitke so zapnutým výstražným svetelným značením. Došlo tak k zrážke prednej časti sanitky s ľavou bočnou časťou Hyundaia Accent. Pri nehode sa našťastie nezranila posádka sanitky, ani prevážaný pacient.

FOTO Jakub (21) zavinil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)


Prečítajte si aj:

FOTO Rannej tragédie pri Kremnici: Michaela (†22) mala vodičák len pár mesiacov, osudová jazda


Na veľké prekvapenie ale Jakub nezotrval na mieste nehody a na aute ušiel. Polícia začala po nezodpovednom vodičovi pátrať. Jakub zistil prostredníctvom sociálnej siete, že sú mu muži zákona v pätách. Ozvalo sa v ňom svedomie a ešte v ten istý deň sa sám na polícii prihlásil a priznal sa.   

FOTO Jakub (21) zavinil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Jakub (21) zavinil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Hyundai odstavil u kamaráta na dvore a prikryl ho igelitom. Jakub si bol zavinenie nehody plne vedomý. Trenčianski policajti zadržali Jakubovi vodičský preukaz. Na sanitke vznikla škoda asi 4 tisíc eur a na Hyundaii asi 200 eur. "V správnom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky Jakubovi hrozí pokuta od 300 do 1.300 eur a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá na jeden až päť rokov," uzavrela policajná hovorkyňa. 

Viac o téme: NehodaSanitkaTrenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu