Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počasie sa zbláznilo, meteorológovia zverejnili varovanie: Mráz, vietor a sneh

Aprílové počasie na Slovensku Zobraziť galériu (2)
Aprílové počasie na Slovensku (Zdroj: SITA/Radoslav Maťaš)

BRATISLAVA - Slovensko naďalej trápi chladné a veterné počasie. Na celom území platia výstrahy pred vetrom, prízemným mrazom či snehovými jazykmi. Na horách je podľa horských záchranárov veľké lavínové nebezpečenstvo.

Slovenský hydrometeorologický ústavy (SHMÚ) varuje pred prízemným mrazom, ktorý môže ohroziť teplomilné rastliny. Na väčšine územia môže klesnúť teplota na -1 až -5 stupňov Celzia. Na horách až na -12 či -14 stupňov Celzia.

Počasie sa zbláznilo, meteorológovia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Na celom území stále fúka silný vietor. Zväčša môže dosiahnuť rýchlosť 18 až 20 či 22 m/s, čo je 65 až 70 či 80 km/h. Na horách to môže byť ešte horšie. SHMÚ varuje pred vetrom s rýchlosťou 25 až 32 m/s, teda 90 až 115 km/h. Tento môže fúkať v Banskej Bystrici, Zvolene či Žarnovci, ale aj v Rimavskej Sobote, Rožňave a Revúcej až smerom k Levoči a Kežmarku.

Výstraha pred prízemnými mrazmi má platiť aj v piatok (21.4.) dopoludnia a to pre celé Slovensko. Teplota môže klesnúť niekde na -1 až -5 či až na -8 stupňov Celzia. Na horách až na -12 či -14 stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasieLavínySlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu