Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kramár opäť burcuje Slovákov a vyzýva na veľký pochod proti korupcii: VIDEO Je to bomba!

Maroš Kramár
Maroš Kramár (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Herec Maroš Kramár je známy najmä svojim hereckým talentom. V posledných týždňoch verejnosťou zarezonovala jeho ostrá kritika smerovaná voči našim politikom a systému, ktorý je smutnou realitou na Slovensku. Teraz sa vyjadril opäť k naplánovanému protikorupčnému pochodu, ktorého sa zúčastní tisícka našich nespokojných a nahnevaných občanov.

Celé Slovensko rozpráva o veľkom protikuropčnom pochode, ktorý je naplánovaný na dnešný deň 18. apríla. Podľa predbežných odhadov sa na ňom zúčastní tisíce ľudí, ktorí sa chcú dožiadať spravodlivosti. Korupcia na Slovensku je prepieranou témou číslo jedna a poctivým platiteľom daní, či študentom už pravdepodobne prerástla cez hlavu drzosť našich papalášov.

K tejto týždne plánovanej akcii sa vyjadril aj známy herec Maroš Kramár, ktorý nie prvýkrát svoju ostrú kritiku nasmeroval k politikom a ich správaniu. Dnešný protikorupčný pochod prirovnáva k štrnganiu kľúčov a nežnej revolúcii z roku 1989. "Som rád, že sa študenti rozhodli zorganizovať takýto pochod protikorupčný. Je to úžasné a ja to podporujem. Aj našu revolúciu vyprovokovali študenti. Takže si myslím, že je to bomba," zneli pochvalné slová vychádzajúce z úst Kramára.

Situácia na Slovensku je kritická. Vyťahuje sa jedna aféra za druhou. Jedni poukazujú na zlodejstvo iných a naopak. Toto je realita dnešnej politickej scény. Bežný človek poctivo platiaci dane je nútený prizerať sa, ako sa každá kauza zametie pod koberec. Dnes tomu bude ale inak, ľudia sa stretnú na bratislavskom námestí a budú bojovať za spravodlivosť. Kramár priznal, že nie je natoľko naivný a neverí, že zmeníme svet. No je to podľa jeho slov ukážka mladých ľudí, ktorí sa k situácii nestavajú ľahostajne.

Korupcia existuje podľa jeho slov už roky. Nejde o nový fenomén. Boli sme tak jednoducho vychovaní a máme to v sebe zakorenené. Je preto ťažké v dnešnej dobe vychovávať, aby korupcia nebola. "Ťažko sa vychováva, že nesmieš kradnúť, keď sa stále píše o tom, že kradnú tí najväčší a nikomu sa nič nestane. Takže tie vzory sú okolo nás. Ťažko ja dieťaťu budem doma vysvetľovať, že to nesmieš robiť, keď mi povie, že oni môžu." Podľa jeho slov by už dostatočne rozrastenú korupciu bolo treba oklieštiť. 

Viac o téme: KorupciaMaroš KramárProtikorupčný pochod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu