Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovensko bičoval silný vietor: FOTO Škody, ktoré napáchal v Trnavskom kraji

Silný vietor vyvracal stromy Zobraziť galériu (4)
Silný vietor vyvracal stromy (Zdroj: Foto: FB/HaZZ)

TRNAVA - Silný vietor trápi najmä západ Slovenska. Hasiči mali opäť plné ruky práce. V Trnavskom kraji vyčíňanie počasia poškodilo niekoľko áut.

V súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou zaznamenali hasiči väčší počet výjazdov k popadaným a vyvráteným stromom. Vietor najviac potrápil hasičov v Trnavskom kraji, kde v takýchto prípadoch zasahovali šesťkrát.

Slovensko bičoval silný vietor:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/HaZZ)


Prečítajte si aj: 

V okrese Galanta museli dnes zasahovať hasiči: Horela garáž, škoda je poriadne vysoká


Hasiči z hasičských staníc v Dunajskej Strede a Šamoríne zasahovali v Dunajskej Strede trikrát, hasiči v Senici raz a v Piešťanoch celkom dvakrát. Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov a konárov zo štátnych ciest a miestnych komunikácií. "Celkovo zasahovalo 13 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so 6 kusmi hasičskej techniky," zverejnili hasiči na sociálnej sieti. 

Slovensko bičoval silný vietor:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/HaZZ)

Slovensko bičoval silný vietor:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/HaZZ)

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre tieto časti krajiny včera výstrahu prvého, najnižšieho stupňa. V polohách nad 800 metrov meteorológovia navyše očakávajú sneženie, pre horské priechody na severe Slovenska preto platí aj výstraha prvého stupňa pred tvorbou snehových a jazykových závejov.

Vietor môže na západe dosahovať ojedinele v nárazoch 18 až 22 metrov za sekundu (65 až 80 km/h). V horských polohách nad 1500 metrov môžu byť nárazy ešte vyššie, od 25 do 32 metrov za sekundu (90-115 km/h). Veterné počasie na horách potrvá do soboty (8.4.). Záveje a snehové jazyky dopravu na horských priechodoch komplikovali do piatka (7.4.) dopoludnia. 

Viac o téme: VietorŠkodyTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu