Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hnus, špinavý nátlak a úplatky! Spoveď tínedžerky z Čistého dňa rúca všetko, čo ste doteraz čítali

Tamara Zobraziť galériu (10)
Tamara (Zdroj: Foto: Reprofoto ta3.com)

BRATISLAVA - V ostro sledovanej kauze resocializačného centra Čistý deň nastal nečakaný zvrat. Dve klientky verejne vystúpili a s Danielom Lipšicom podali na zariadenie trestné oznámenie. Jedna z nich Tamara Hermanová, ale včera v diskusnej relácii TA3 pred moderátorom Petrom Bielikom svoje tvrdenie na plnej čiare poprela. Najnovšie hovorí, že konala pod tlakom a v hre boli aj veľké peniaze.

Klientka Čistého dňa Tamara rozpovedala, prečo vypovedala pred novinármi a na Generálnej prokuratúre SR. Povedala, že bola pod vplyvom drog a do svojich výpovedí ju vmanipulovali. Vo svojom tvrdení zašla ešte ďalej a uviedla, že k nepravdivej výpovedi ju mal naviesť advokát, bývalý minister vnútra a minister spravodlivosti Daniel Lipšic.

Tamara najprv zariadenie kritizovala, hovorila, že ju držali tri dni zavretú v jednej izbe, no včera zmenila názor. Po výpovediach na polícii, prokuratúre a súde sa doň chce vrátiť. "Myslím si, že pre mňa je to najlepšie zariadenie, v ktorom by som mohla byť, mám to tam veľmi rada, sú tam dobrí ľudia a je to tam proste fajn," povedala v diskusnej relácii TA3.

Hnus, špinavý nátlak a
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto ta3.com)

Zmanipulovaná výpoveď

Klientka podala na centrum dve trestné oznámenia, ktoré najnovšie komentuje: "Viete čo, to moje trestné oznámenie, to prvé, bolo z mojej strany veľmi zveličené kvôli tomu, že som chcela odísť domov a prosto chcela som sa odtiaľ dostať, ale nebolo to tak, ako som to prezentovala. Toto moje druhé bolo manipulované tak, že som ho ani podávať nechcela, to bolo skôr z inej strany," vysvetlila. 

Tamara a Simona
Zobraziť galériu (10)
Tamara a Simona  (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Tamara trvá na tom, že v Čistom dni deťom neubližujú a že medializované informácie sú klamstvom. "Boli tam niektorí ľudia aj v Čistom dni a videli, že nám tam neubližujú, takže je to všetko klamstvo. Keď tam boli aj kontroly, aj všetko ohľadom toho, tak videli, že je tam všetko v poriadku."
 

Výpoveď pod vplyvom drog

"Áno, pri tomto mojom trestnom oznámení, pri tom druhom, som bola pod vplyvom omamných látok, takže vlastne moju výpoveď si ani nepamätám," priznala Tamara. 

Simona je v nebezpečenstve

Druhá z dievčat Simona by mala byť podľa zverejnenej fotografie na Honolulu. "Viem, že nie je na Honolulu, ale Simona je určite v nebezpečenstve a ona to sama dobre vie," myslí si Tamara s tým, že Simona robí veci, ktoré sama nechce a vie, že nemôže skončiť, aby jej nebolo ublížené zo strán, pre ktoré robí. "Simona je stále pod vplyvom drog. Myslím si, že keby bola čistá, tak by v tom prostredí nevydržala," doplnila Tamara a uviedla, že aj ona dostala podobnú ponuku na "prácu" no odmietla ju. "Prvý deň, ako sme ušli, tak sme sa stretli s nejakými ľuďmi, ktorí také veci robia a hneď sa ma pýtali, že či by som nechcela robiť to, čo Simona, ale ja som to odmietla," povedala. 

Hnus, špinavý nátlak a
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Stretnutie s Lipšicom 

Ako Tamara povedala, pôvodne sa chceli stretnúť s Borisom Kollárom, aby si objasnili celú vzniknutú kauzu ohľadom esemesiek. Stretnúť s ním sa im nepodarilo, namiesto toho sa stretli s advokátom Danielom Lipšicom. Stetnutie zorganizoval podľa Tamariných slov Simonin známy. "Pán Lipšic, myslím si, že sa nechcel s nami stretnúť ohľadom toho, že by sme mu mali vysvetliť to, čo sa stalo, ale to, aby nás využil na to, aby prosto zatvorili Čistý deň," povedala. "Lenže pravda bola akože, samozrejme, ináč a pán Lipšic teda povedal, že Čistý deň ju (Simonu, pozn. red.) manipuloval a chceli jej ublížiť, aby si oni očistili svoje meno, ale to tak nebolo," vysvetlila.

Drogy v hlavnej úlohe 

Keď boli klietky s Lipšicom vypovedať, boli pod vplyvom drog. "Boli sme obidve pod vplyvom drog. Ako sme hneď ušli, sme sa nafetovali, takže tam nebola ani chvíľa, kedy by sme boli čisté," povedala Tamara a dodala: "Ja som mu (Lipšicovi, pozn. red.) povedala, ako sme mali ísť na kamery, že nie je dobré, aby sme išli pred kamery kvôli tomu, že som veľmi nafetovaná a že prosto nebudem vedieť, čo rozprávam a on povedal, že nie, veď to je v poriadku, tak v kľude tam môžem ísť. "

V hre sú peniaze

Simonin známy dievčatám údajne vybavil za výpoveď peniaze. "Potom, ako sme odišli z Generálnej prokuratúry a išli sme k nemu, tak nám povedal, že vraj nám vybavil od konkrétneho pána Lipšica 5 000 euro za to, aký sme víkend dostali," povedala s tým, že Simonin priateľ nie je bohatý, aby im dal každej po 5000 eur. "Myslím si, že to bolo vážne od toho pána Lipšica, lebo on by bol veľmi rád, keby zatvorili Čistý deň," dodala s tým, že Lipšic podľa nej zasahoval do samotných výpovedí na generálnej prokuratúre. Tamara ale žalobu stiahla. "Kvôli výmyslom pána Lipšica, chcú odobrať akreditáciu Čistému dňu a ja to nedovolím," povedala klientka.

Hnus, špinavý nátlak a
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Sto tisíc za chat s Kollárom

"Ja som počula takú informáciu, že vraj niekto mal Simone zaplatiť za to, že povie pravdu, ako to bolo. Neviem fakt, ohľadom čoho to bolo presne, ale Simona sa dozvedela zas takú informáciu, že vraj pani Miková a pán Tománek zobrali úplatok 100 000 eur za to, keď zverejnia ten chat s Kollárom. No a Simona sa veľmi na to nahnevala a vlastne preto asi povedala to, čo povedala." Podľa Tamary ide Simone o peniaze. 

Tamara je v Čistom dni šťastná 

Tamara je v súčasnosti opäť v zariadení. "Je mi tam veľmi dobre," povedala s tým, že sa dostáva zo závislosti. "Neboli tam nikdy také neprimerané tresty alebo niečo tomu podobné," povedala. Klientka zároveń vyvrátila tvrdenia poslankyne Blahovej, ktorej blog celú kauzu spustil.

Manželov Tománkovcov si Tamara pochvaľuje: "Ona je veľmi milá osoba a s ňou sa dá dobre porozprávať a mne fakt príde, ona je taká druhá mama. A pán Tománek je zase taký druhý otec," uviedla a na záver rozhovoru dodala, že v budúcnosti by chcela viesť riadny život a ďalej pomáhať tým, ktorí majú podobné problémy. 

Daniel Lipšic trvá na svojom

Po zverejnení rozhovoru s Tamarou sa vyjadril aj exminister Daniel Lipšic. Trvá na svojom a do mediálnej hry okolo Čistého dňa sa podľa jeho slov nenechá vtiahnuť. "Dnes podávam trestné oznámenie pre trestný čin krivého obvinenia spáchaný formou návodu. Našťastie je dosť svedkov, ktorí vedia opísať okolnosti podávania trestného oznámenia. Aj svedkovia, ktorí vedia opísať, za akých okolností odišla Tamara z nemocnice do Čistého dňa," napísal na sociálnej sieti, kde okrem iného uviedol aj: "Ale jedno viem - chlapci a dievčatá v resocializačných zariadeniach potrebujú v prvom rade ochranu. V Čistom dni nie sú chránení, ale zneužívaní a manipulovaní. Tento boj ešte bude dlhý. Lebo pravdepodobne ide o veľa. O veľmi veľa." 

Hnus, špinavý nátlak a
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: FB/Daniel Lipšic)

Hnus, špinavý nátlak a
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: FB/Daniel Lipšic)

Hnus, špinavý nátlak a
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: FB/Daniel Lipšic)

Hnus, špinavý nátlak a
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: FB/Daniel Lipšic)

 

 
 

Viac o téme: GalantaTamaraČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu