Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Spoveď šéfa odťahovky v momente príchodu k autu: VIDEO Dieťa zamknuté, otec poriadne vyletel

Otec nechal svojho synčeka zamknutého v zle zaparkovanom aute   Zobraziť galériu (4)
Otec nechal svojho synčeka zamknutého v zle zaparkovanom aute (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Poriadna dráma v Bratislave. Otec (40) nechal v uzamknutom tmavom aute opusteného svojho dva a polročného synčeka. Auto zaparkoval pár centimetrov od priechodu pre chodcov, čím porušil pravidlá cestnej premávky. Auto muselo byť odtiahnuté. Prinášame spoveď riaditeľa odťahovej služby, ktorý bol pri incidente. Pracovníci odťahovky, rovnako ako mestskí policajti netušili, že v odťahovanom aute je malé dieťa.

V piatok popoludní zavolal na 159 občan, ktorý upozornil na čiernu Škodu Superb Combi, ako zle parkuje na Zámockého ulici v Bratislave len pár centimetrov od priechodu pre chodcov. Strážnici dorazili na miesto a privolali odťahovku, aby škodovku naložila a odtiahla.

Odtahovka - dieta v aute.

"Dorazili sme na miesto a auto klasicky naložili na odťahové vozidlo. Keď sme už boli na ceste na naše parkovisko, mestskí policajti nám zavolali opäť, že v naloženom aute je zamknuté malé dieťa. Bol to pre nás šok. Nakoľko išlo i čiernu Škodu Superb s tmavými fóliami, ani v zlom sme by nás nenapadlo, že vnútri je dieťa," opísal situácia riaditeľ odťahovej služby a dodal: "Mestskí policajti nám povedali, že sa máme vrátiť na miesto, tak sme sa otočili a vrátili sa na Zámockú ulicu." 

Spoveď šéfa odťahovky v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Na 159 totiž zavolal otec dieťaťa s tým, že mu pravdepodobne odtiahli auto. Upozornil ale, že v ňom má dva a polročného synčeka. Mestskí policajti tak okamžite kontaktovali odťahovku. Po opätovnom príchode na miesto otec kľúčom odomkol auto a vybral synčeka. "Dieťatko bolo pripútané v sedačke, bolo pokojné, neplakalo, nejavilo žiadne známky stresu alebo paniky," opísal riaditeľ odťahovky. Priznal, že ako rodič bol z incidentu poriadne zaskočený.

Auto nakoniec odtiahli
Zobraziť galériu (4)
Auto nakoniec odtiahli  (Zdroj: FOto: Odťahovka)

Na miesto boli následne privolaní štátni policajti. Tí sa prípadom začali okamžite zaoberať. "Vecou sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I," potvrdil hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff a doplnil, že bližšie informácie v súčasnej dobe nie je možné poskytnúť. Podľa medializovaných informácií muž už čelí obvineniu zo zločinu odloženia dieťaťa. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odńatia slobody od dvoch do šesť rokov.

Otec bol poriadne nasrdený
Zobraziť galériu (4)
Otec bol poriadne nasrdený  (Zdroj: topky)

Otec po príchode uviedol, že si len na päť minút odbehol do obchodu a že auto mal na dohľad. Z časového hľadiska to ale nemohla byť pravda. Len samotné zavolanie mestských policajtov, naloženie auta a následný odťah trval približne 20 až 25 minút. Ako dlho bol chlapček v zamknutom aute so zatvorenými oknami preto nie je známe. Údajne otec riešil incident v súvislosti s vykradnutím prevádzky.

"Po zaistení stôp polície sme vozidlo odtiahli na parkovisko nášho areálu," doplnil riaditeľ odťahovky. Muž skončil aj so synčekom na policajnej stanici, kde mal čo vysvetľovať.

Viac o téme: AutoDieťaDrámaZámocká ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu