Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma v Bratislave: FOTO Zásah hasičov, dve uzamknuté deti v autách na dvoch miestach naraz

Odťahovka odviezla auto. Zobraziť galériu (8)
Odťahovka odviezla auto. (Zdroj: FOto: Odťahovka)

BRATISLAVA - Neuveriteľné. Až dve obdobné dramatické situácie sa dnes odohrali na bratislavských parkoviskách. V oboch prípadoch išlo o deti zatvorené v autách.

Prvý incident sa odohral v Bratislave krátko po 12-tej hodine. Na parkovisku na Krásnohorskej ulici v Bratislave museli zasahovať hasiči. Privolali ich nešťastní rodičia, ktorým sa v aute zabuchlo dieťa. "Na mieste zasahovalo osem príslušníkov Hasičského a záchranného zboru na dvoch kusoch hasičskej techniky," potvrdilo nám operačné stredisko bratislavských hasičov s tým, že hasiči pracovali na "vyprosťovaní dieťaťa z uzamknutého vozidla". Prítomní boli aj hasičskí záchranári, ktorí dieťatko skontrolovali. Našťastie, bolo v poriadku. "Hasiči dieťa vyprostili a odovzdali rodičom," uzavreli hasiči. 

Krásnohorská ulica
Zobraziť galériu (8)
Krásnohorská ulica  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Dráma na Zámockého ulici

Horší prípad sa odohral na Zámockej ulici. Ako sme zistili, mestskí policajti kontaktovali odťahovú službu z dôvodu zle parkujúceho auta. Pracovníci zasahujúcej odťahovky ostali v šoku, pretože krátko po naložení ich mestskí policajti kontaktovali opäť. Zavolal im totiž majiteľ odtiahnutého auta s tým, že vo vozidle nechal svojho dva a polročného synčeka. Pracovníci odťahovky neváhali ani minútu a s vozidlom sa vrátili na miesto, kde už čakal otec. Ten následne auto odomkol a svojho uväzneného synčeka vybral von. Dieťa počas nakladania odťahovkou vo vozidle s najväčšou pravdepodobnosťou spalo. Auto malo tmavé fólie, preto ho nebolo vidieť.

Dráma v Bratislave: FOTO
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FOto: Odťahovka)

Podľa našich informácií už muži zákona predviedli nezodpovedného otca dieťaťa zo Zámockej ulice na policajnú stanicu a vypočúvajú ho.

Dráma v Bratislave: FOTO
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FOto: Odťahovka)

Aj keď zatiaľ vonku nie sú vysoké teploty, pobyt v uzamknutom aute je aj teraz nebezpečný, najmä pre organizmus malého diaťaťa. Slovensko si čerstvo pamätá tragédiu, ku ktorej došlo v lete v roku 2015 v Nitre. V uzamknutom aute zahynula len dvojročná Kristínka

Dráma v Bratislave: FOTO
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FOto: Odťahovka)

Viac o téme: AutoDieťaHasičiPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu