Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

TASR odstupuje po ostrej kritike od zmluvy s ruským propagandistiským webom Sputnik

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vedenie TASR sa v uplynulých 24 hodinách opätovne dôsledne venovalo obsahu zmluvy medzi TASR a ruskou informačnou agentúrou Sputnik. Konštatovalo, že počas jednomesačného trvania zmluvy nebola z jej databázy prevzatá žiadna informácia do servisov TASR.

TASR sa teda ani v najmenšom nespreneverila svojmu základnému poslaniu, ale pre odstránenie akýchkoľvek pochybností sa rozhodla spustiť proces odstúpenia od zmluvy, čím dáva najavo, že informácie z agentúry Sputnik počnúc dnešným dňom nie sú medzi zdrojmi, ktorými sa zaoberá spravodajstvo.


Prečítajte si aj:

TASR čelí kritike: Podpísala spoluprácu s proruským propagandistickým webom Sputnik


 TASR využíva desiatky zahraničných zdrojov, ktoré v súčasnosti ešte pred vydaním preveruje viac ako kedykoľvek predtým. Agentúrne spravodajstvo tlačovej agentúry je vyvážené, pluralitné a objektívne a rešpektuje právo na informácie v demokratickej spoločnosti bez ohľadu na vek, pohlavie, rasu, farbu pleti, vieru a náboženstvo, politické či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnostnej menšine alebo etnickej skupine, zdravotný stav, majetok, rod alebo iné postavenie.

Viac o téme: TASRSputnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu