Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Posledné veľké mesto, ktoré nemalo nákupné centrum: FOTO Prešov môže oslavovať

Stavba nákupného centra je v plnom prúde! Zobraziť galériu (3)
Stavba nákupného centra je v plnom prúde!

PREŠOV - Prešov bude mať konečne ako posledné krajské mesto na Slovensku svoje prvé moderné nákupné centrum. Otvorenie Eperie pri sídlisku Sekčov je plánované na polovicu novembra. Niekoľko mesiacov pred otvorením hlási 80-percentnú obsadenosť. Medzi nájomníkmi nebudú chýbať svetové módne značky či široké portfólio zákazníckych služieb.

Svetové značky mieria do Prešova

Prešovčania sa budú môcť tešiť z viac ako stovky obchodov, užitočných služieb, kaviarní či foodcourtu so širokou ponukou jedál už v priebehu niekoľkých mesiacov. Otvorenie Eperie v blízkosti sídliska Sekčov je totiž plánované na polovicu novembra. Exkluzivita celého projektu spočíva nielen v jeho rozsahu, ale aj v ponuke módnych značiek, ktoré Prešovčanom prinesie. Eperia je už dnes prenajatá z 80 % a medzi nájomcami nebude chýbať H&M, C&A, Lindex, 4F, YvesRocher, A3 Sport, Pandorra či klenoty Aurum, ktoré sa v Prešove predstavia po prvýkrát.

Nakupovanie sa zmenilo na horor: Strach pred Božím hnevom

Vďaka svojmu najnovšiemu konceptu predajní zaručia niektoré značky svojim zákazníkom úplne nový zážitok z nakupovania. V novom šate sa predvedú už spomínané H&M, C&A a Lindex, ale aj New Yorker či CCC SHOES & BAGS. Ďalšími nájomcami budú napríklad 101 Drogerie, Tescoma, kaderníctvo VogueClub, Pinky Club, Bepon, PLANEO Elektro, Koh-i-Noor, Fortuna a mnoho ďalších.

Posledné veľké mesto, ktoré
Zobraziť galériu (3)

Všetko potrebné na jednom mieste

Okrem módy, kozmetiky a doplnkov si zákazníci budú môcť nakúpiť v zdravých potravinách FRESH Supermarket alebo využiť užitočné služby pošty, mobilných operátorov - Telekomu, Orangeu a O2 a finančné služby v Slovenskej sporiteľni, Tatra banke a Poštovej banke. Na celkovej prenajímateľnej ploche 22 000 m2 nájdu svoje miesto aj kaviarne a rôzne gastro prevádzky, medzi inými CaféDias, kubánsky bar La Cubanita, Sedliacky dvor alebo úplne nový reštauračný koncept Šariš. V pláne sú aktívne a oddychové zóny či bezplatná wifi.

„Budúcim návštevníkom Eperie chceme priniesť jedinečný zážitok z moderného nakupovania. Zároveň je našou snahou ponúknuť Prešovčanom relevantný mix obchodov a služieb, aby mali všetko pod jednou strechou a mohli tak spojiť príjemné s užitočným. To hlavné je však, aby Eperiu považovali za ich vlastné prešovské obchodné centrum,“ hovorí Peter Píš, leasingový a marketingový manažér projektu. Dominantu Eperie má tvoriť centrálne námestie otvorené cez dve podlažia a okrem oddychovej zóny so zeleňou a informačným pultom tam má byť umiestnená aj skupina panoramatických výťahov, ktoré prepoja nákupné podlažia s podzemným podlažím, kde zaparkuje do 200 áut a ďalších 400 na teréne.

Posledné veľké mesto, ktoré
Zobraziť galériu (3)

Nové centrum Prešova

Projekt Eperia má so svojou polohou v blízkosti sídliska Sekčov a prevádzok Kaufland a Lidl predpoklad, že hneď po otvorení pritiahne vyše 12 000 návštevníkov denne. 

K pozitívnym prognózam prispieva aj fakt, že sa Eperia nachádza na križovatke ulíc Armádneho generála Svobodu a Rusínskej, kde denne prejde 20 – 30 tisíc aut. „Dôležité je, aby Prešovčania zmenili svoje návyky a nejazdili tak často na nákupy do Košíc. Veríme, že s výberom značiek sme trafili do čierneho a Eperia sa stane novým centrom mesta,“ dodáva Peter Píš. Projekt by mal pomôcť aj zamestnanosti v regióne, pretože ako udáva projektový manažér Juraj Marko: „Po otvorení zamestná Eperia okolo 700 ľudí.“ Viac informácií na www.eperia.sk

Viac o téme: Nákupné centrumPrešovEporia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu