Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Varovanie pre Kysuce: Samo (17) išiel do školy a vtom sa to stalo, stret s medveďom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HRČAVA - Veľký šok zažil 17-ročný Samuel na ceste do školy, ktorého prekvapil ozrutný hnedý chlpáč zdržujúci sa pri lese. Vyzerá to tak, že vysoké jarné teploty medvede vylákali z brlohov a neprekáža im ani prítomnosť človeka.

Samuel stretol medveďa pri českej obci Hrčava neďaleko slovenských hraníc. O bizarnom stretnutí na Facebooku informoval jeho otec Peter Staňo, starosta obce Hrčava, a ľudí varoval, aby si dávali pozor aj v blízkosti diaľnice: „Krásneho medveďa pred chvíľkou asi tri metre od cesty pod Hrčavou stretol môj syn Samuel. Dávajte pozor v okolí Hrčavy hlavne v koridoroch pod diaľničnými mostmi. Zvieratá nemajú kade prechádzať, takže podobných stretnutí v týchto miestach bude pribúdať.“

Lepšie ako v safari: FOTO predátora z Tatier, ktorý vodičom na ceste vyrazil dych

Podľa českých médií kráčal Samuel po ceste, ktorou bežne chodí do školy alebo zo školy. S medveďom nadviazal očný kontakt, ale zviera stalo pod zrázom a vzápätí utieklo do lesa. Stretnutie starostu nepotešilo aj preto, lebo vlastní farmu, na ktorej chová osem kráv a tri kone. Blízke stretnutie vydesilo tiež iných obyvateľov obce, pretože medveď by sa mohol vrátiť.

Varovanie pre Kysuce: Samo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Peter Staňo)

Viac o téme: MedveďCesta do školyHrčava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu