Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

RVR uložila mastnú pokutu: Môže za to obľúbený program JOJ, porušili ochranu maloletých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí uložila pokutu 5 000 eur vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (programová služba JOJ).

Program Za sklom, ktorý mal byť vzhľadom na obsah vulgárneho a obscénneho vyjadrovanie a zobrazenie erotických pomôcok označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 18 rokov, totiž 28. septembra 2016 postupne označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov a ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov. Informovala o tom hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

Rada tiež začala správne konanie voči vysielateľovi RTVS (programová služba Jednotka) pre možné porušenie paragrafu, ktorý hovorí o objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovaní názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru. Urobila tak v súvislosti s vysielaním príspevku Denník Pravda je údajne na predaj v programe Správy RTVS 17. decembra 2016. Správne konanie začala aj voči vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (programová služba JOJ) pre možné porušenie ochrany maloletých v súvislosti s vysielaním programu Dedičstvo 19. decembra 2016, ktorý vysielateľ označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov.

Viac o téme: JojPokuta Za sklomRada pre vysielanie a retransmisiuMac TV
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu