Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obraz, na ktorý sa zle pozerá: Vieme, prečo smetiari obchádzajú smradľavú hanbu na FOTO

Smetné koše na Jadrovej ulici v Ružinove.
Smetné koše na Jadrovej ulici v Ružinove. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Odpad na Jadrovej ulici v Ružinove je tŕňom v oku pre obyvateľov lokality. Neporiadok sa pri smetných košoch hromadí a smetiari ho odvážajú len sporadicky. Zisťovali sme, čo treba urobiť, aby došlo k náprave.

Vaše tipy

Pohľad na preplnené smetné nádoby na Jadrovej ulici v Bratislave nevyzerá vábne. Všetko, čo sa do košov nezmestí, končieva na zemi. Kým odpad z iných miest v okolí smetiari pravidelne odvážajú, na Jadrovú ulicu sa niekedy nedostanú.

Švédsko dokáže spracovať až 99 percent odpadu: Výsmech! Slováci sú v recyklácii tragikomickí

Podľa Beáty Humenikovej, hovorkyne spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), patrí Jadrová ulica k problematickým bratislavským uliciam z pohľadu dostupnosti pre zberné vozidlá. „Hlavným problémom sú autá parkujúce po oboch stranách ulice, ktoré spôsobujú prekážku pre naše vozidlo. To pre bezpečný prejazd potrebuje šírku komunikácie minimálne 3,8 metra,“ zdôraznila.

Za situáciu zodpovedá správca nehnuteľnosti

Humeniková doplnila, že OLO zverejňuje hlásenia posádok zberných vozidiel o nezjazdnosti ulíc na svojej webstránke. „Evidujeme aj niekoľko hlásení z Jadrovej ulice, na ktorú sa posádka nedostala z dôvodu parkujúcich áut. Posádka sa pokúša na túto ulicu chodiť aj mimo odvozných dní, ale bez úspechu. Odvoz vieme zrealizovať skôr náhodne ako podľa platného harmonogramu. Pokiaľ sa naša posádka na stanovište dostane, pri každom odvoze ho bezplatne dočistí, čo je nad rámec našich povinností,“ uviedla.

Zabezpečiť sprístupnenie stanovišťa zberných nádob za účelom ich vyprázdnenia alebo premiestnenia v deň odvozu je povinnosťou správcu nehnuteľnosti. „Situáciu na Jadrovej ulici musí v zmysle platnej legislatívy riešiť správca nehnuteľnosti, a to buď požiadavkou na dopravné značenie zakazujúce parkovanie minimálne na jednej strane ulice, alebo zvážením premiestnenia stanovišťa zberných nádob na dostupné miesto zvozovej technike,“ vysvetlila Humeniková.

Obraz, na ktorý sa
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: OdpadSmetieSmetné košeJadrová ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu