Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Korunný svedok v priamom prenose opísal detaily únosu Kováča ml.: Bolo to rýchle, kričal o pomoc

Oskar Fegyveres Zobraziť galériu (2)
Oskar Fegyveres (Zdroj: repro foto TV Markíza)

BRATISLAVA - Prehovoril pred celým národom. Korunný svedok v kauze zavlečenia prezidentovho syna do Rakúska, Oskar Fegyveres, dnes opísal ako sa tento kriminálny čin odohral. Bývalý člen tajnej služby z toho viní SIS-ku, ktorá fungovala pod vedením Ivana Lexu.

"Únos prebiehal celkom rýchlo a vyzeralo to skôr ako policajná akcia. My sme čakali na pokyn, aby sme zatarasili cestu, v prípade, keď sa Kováč ml. pohne z domu," povedal dnes v mimoriadnej relácii televízie Markíza Oskar Fegyveres s tým, že dnes už sa nebojí o život.

Fegyveres (vľavo) a bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok
Zobraziť galériu (2)
Fegyveres (vľavo) a bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok  (Zdroj: repro foto TV Markíza)

"Michal Kováč ml. vyštartoval z domu, a my sme sa vydali za ním, na pokyn sme zablokovali cestu. Videli sme tiež dve autá, ktoré tiež zablokovali cestu Kováčovi. Kričali, že je to policajná akcia. On odmietol, tak ho nasilu vytiahli a dali do druhého auta," pokračoval korunný svedok. "Bolo to násilné. Bránil sa a kričal o pomoc," tvrdí Fegyveres.

"Mne ani nenapadlo čo sa deje ďalej. Až na druhý deň v rádiu som sa dozvedel, že bol unesený prezidentov syn," spomína Fegyveres s tým, že jeho auto na mieste činu ešte strážilo cestu.

O únose sa rozhodol vypovedať. Ihneď ušiel do zahraničia, kde komunikoval s Róbertom Remiášom. Bál sa o svoj život. "Tajnú službu som nepoznal. Ale keď som si povedal, že sa dokážu zúčastniť prezidentovho syna, tak čo ešte všetko môžu? Počul som od kolegov, že mlátili ostatných novinárov v tom čase."

Keď sa zrušia amnestie, vtedy si povie, že to stálo za to. Po výpovedi ušiel do Maďarska, kde s ním bol v kontakte Róbert Remiáš. Dnes žije Fegyveres s rodinou v Česku.

Do relácie mal prísť aj Ján Cuper, exposlanec za HZDS a právnik Ivana Lexu, ale nakoniec neprišiel. Keď sa mu snažili dovolať, nedvíhal telefón.

Viac o téme: Vladimír MečiarRóbert RemiášOskar Fegyveres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu