Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ficov útok na Kisku, živí konflikt medzi nami: Denne na mňa útočí, nevídané!

Predseda vlády Robert Fico a prezident Andrej Kiska.
Predseda vlády Robert Fico a prezident Andrej Kiska. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vrátil úder. Najprv Kiska skritizoval Fica. Dnes mu premiér opätoval tvrdé slová. Podľa Fica Kisku tlačia poradcovia do konfliktu.

Robert Fico sa obul do prezidenta Andreja Kisku. Podľa neho na premiéra stále útočí. „Na dennej báze na mňa útočí. Ide medzi študentov a útočí na mňa. Čo je nevídané," povedal dnes predseda vlády v diskusnej relácii TA3 s tým, že on nechce žiadny konflikt.

Prezident Andrej Kiska chce konflikt s predsedom vlády, myslí si premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že on na takomto konflikte nemá záujem. "Chápem, že jeho poradcovia ho tlačia do konfliktu, pretože pán prezident si pripravuje nejaké politické pozadie do budúcnosti. Ja do tohto konfliktu nepôjdem. To neznamená, že si nebudem hovoriť suverénne svoje názory a postoje," konštatoval Fico.

Premiér zaútočil aj na Kiskových poradcov. Tí mu podľa neho píšu prejav, ktorý by si mal aspoň prečítať. „Mohol by si svoj prejav predtým aspoň prečítať, lebo je evidentné, že mu ho niekto píše,“ vyhlásil.

Reagoval tak na prezidentove vyjadrenia na tohtotýždňovej hodnotiacej konferencii zahraničnej a európskej politiky SR. Podľa Kisku je zahraničná politika súčasnej vlády často mätúca, pričom inak sa jej predstavitelia vyjadrujú v Bratislave a inak v Bruseli. "Neviem, o čom pán prezident hovorí. Mohol by si niekedy ešte predtým, ako niečo od poradcov prečíta, si ten prejav prečítať. To sú veci, ktoré mu evidentne niekto píše," odkázal mu Fico.

Dnes mu tak Fico vrátil úder. Prezidentovi tiež vytkol, že iba prečíta prejav a odíde. Faktom však je, že Fico veľakrát novinárom na otázky neodpovedá.

Viac o téme: Robert FicoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu