Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nesrovnal je odhodlaný skoncovať s hazardom: Spochybňovanie návrhu je špinavý trik

Ivo Nesrovnal
Ivo Nesrovnal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Varovanie časti poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva, že opätovné predloženie návrhu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) s celoplošným zákazom hazardu smeruje k ďalšiemu neúspešnému hlasovaniu, považuje primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal za "právne i politicky nespôsobilý trik".

"Je to pokus niektorých poslancov odpútať pozornosť od faktu, že budú hlasovať proti uzneseniu v duchu petície a zároveň hodiť vinu na mesto," poznamenal Nesrovnal v diskusnej relácii Tablet.TV Hlavné mesto, ktorá má dnes premiéru.

Bratislavský primátor reagoval na obvinenie, ktoré uverejnili "poslanci podporujúci prísnu reguláciu hazardu". Tí upozornili, že tak, ako sú tri poslanecké kluby za ponechanie návrhu o celoplošnom zákaze, tak sú rovnako tri poslanecké kluby za možnosť hlasovať oddelene o jednotlivých kategóriách budov, v ktorých podľa zákona môžu prevádzky herní byť. Tým, že napriek "remíze" Nesrovnal rozhodol o predložení pôvodného návrhu celoplošného zákazu, berie podľa poslancov na seba plnú zodpovednosť za neúspešné hlasovanie.

Primátor však v televíznej debate zdôraznil, že koná tak, ako má konať. "Ak by bol všeobecný konsenzus, tak by som tým zaoberal, ale keďže jednotný názor nie, tak sa tým zaoberať nebudem, som viazaný mandátom mestského zastupiteľstva predložiť nariadenie v pôvodnom znení, a to aj spravím," ozrejmil primátor. Pripomenul v tejto súvislosti, že na januárovom rokovaní ho poslanci požiadali predložiť návrh VZN v duchu petície požadujúcej zakázať hazard v Bratislave. Poukázal i na to, že všetci poslanci podpísali túto petíciu. "To, že niektorí z nich otočili, je ich zodpovednosť," skonštatoval.

Zdôraznil zároveň, že poslanci majú šancu modifikovať návrh nariadenia na zastupiteľstve pozmeňujúcim návrhom. "Ak teda majú takúto požiadavku, vyzývam ich, aby sa nehanbili, aby sa nebáli to navrhnúť, bude sa o tom hlasovať," povedal Nesrovnal, ktorý ubezpečil, že hlasovanie nie je ovplyvňované. "Odmietam akékoľvek interpretácie, že niekto manipuluje s hlasovaním, že niekto niekam smeruje, aby sa niečo podarilo, alebo nie. Je to demokratické a otvorené," uistil.

Verí, že návrh celoplošného zákazu prejde a minimálne tri pätiny poslancov podporia hlasovaním petíciu 136. 000 Bratislavčanov. "Bude to obrovský signál nielen pre Bratislavu, ale i pre celé Slovensko," zdôraznil Nesrovnal.

Hlasovanie o návrhu všeobecne záväzného nariadenia o zákaze hazardu v hlavnom meste SR Bratislave bude tretím bodom najbližšieho rokovania mestského zastupiteľstva vo štvrtok 30. marca. Podľa Nesrovnala by mal by byť bod zaradený fixne na 10.00 h.

V relácii Hlavné Mesto hovorí primátor i o tom, v akom štádiu je príprava modernizácie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály, vyjadruje sa tiež k projektu výstavby administratívneho komplexu na Mlynských Nivách, zdieľa i to, či ho zaujal návrh lanovky medzi Nivami a Petržalkou.

Viac o téme: PetíciaHazardBratislavaIvo Nesrovnal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu