Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kotlebov poslanec Mazurek to už poriadne prestrelil! Útok na policajta v Ružomberku

Milan Mazurek (23) je známy vulgárnym správaním. Zobraziť galériu (3)
Milan Mazurek (23) je známy vulgárnym správaním. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Lieta v poriadnych problémoch. S Kotlebovým poslancom Milanom Mazurekom má polícia plné ruky práce. Najprv ho muži zákona obvinili z hanobenia rasy a národa a potom prišlo niečo oveľa horšie. Poslanec napadol policajta! Spolu s otcom sa dostali do potýčky, ktorú teraz budú musieť vysvetľovať. Za útok na verejného činiteľa hrozí basa od 1 až do 5 rokov.

Incident sa odohral v pondelok v Ružomberku. Zatiaľ čo prezident Kiska rokoval s primátorom Ružomberka, sa diali veci. Poslanec parlamentu a člen Kotlebovej strany napadol policajta. Informoval o tom denník Sme. Mazurek napadol člena útvaru na ochranu verejných činiteľov, ktorí strážili Kisku. Podľa poslanca ale napadol policajt práve jeho otca, ktorý tam bol s ním a on ho iba "odstrčil".

Milan Mazurek
Zobraziť galériu (3)
Milan Mazurek  (Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok)

Otec Mazureka Milan starší preto podal trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a výtržníctvo na neznámeho páchateľa.

Ako sa to malo stať

Incident sa podľa výpovede Mazurekovho otca stal, keď si mal policajt v civile nakrúcať ľudí a medzi nimi bol aj on. Ten si ho chcel tiež mobilom nakrútiť. No to mu policajt nemal dovoliť a vyrazil mu ho z ruky, pričom mu rozbil okuliare. Následne priskočil Mazurek mladší a do policajta sotil. V trestnom oznámení otec Mazureka píše, že až neskôr zistil, že ide o policajta.

Polícia už incident vyšetruje ako útok na verejného činiteľa v súbehu s trestným činom výtržníctva. Bližšie detaily však neposkytuje.

Mazurekovo vyčíňanie

1. Polícia ho stíha pre výrokmi na adresu Rómov počas minuloročného rozhovoru pre žilinské rádio Frontinus.

2. Mazurek je známy agresívnym správaním. "Preslávil" sa najmä počas pochodu extrémistov Bratislave, keď vulgárne kričal a nadával na moslimskú rodinu s malým dieťaťom.

Mazurek (v zelenom tričku) vykrikuje na bratislavskej hlavnej stanici na moslimskú rodinu
Zobraziť galériu (3)
Mazurek (v zelenom tričku) vykrikuje na bratislavskej hlavnej stanici na moslimskú rodinu  (Zdroj: YouTube)

3. Polícia ho vyšetrovala v súvislosti s výrokmi o holokauste, ktoré prirovnal k rozprávke. Vtedy na Facebooku napísal, že smrť 6 miliónov Židov sú "lži a rozprávka". Stíhať ho odmietli.

4. Vo februári tohto roka dostal pokutu tisíc eur za svoje názory na adresu moslimov.

Viac o téme: ĽSNSMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu