Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kotlebovci narušili diskusiu v R. Sobote: VIDEO Mužov v zelenom rozbesnila otázka o peniazoch

Poslanec Mazurek s mikrofónom Zobraziť galériu (4)
Poslanec Mazurek s mikrofónom (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Stačilo zatlačiť na správne miesto a neudržali sa. Neohlásená návšteva autobusu plného sympatizantov Mariana Kotlebu spolu s niektorými poslancami, urobila v Rimavskej Sobote rozruch. Na debatu o extrémizme prišli medzi inými aj poslanci ĽSNS Milan Mazurek a Stanislav Mízik. Keď boli konfrontovaní so sľubmi a s novým domom svojho lídra, prišla emotívna reakcia.

Autobus holohlavých kamošov

Podľa organizácie Zastavme korupciu Pavla Sibylu tam členov Kotlebov strany nikto nevolal. No prišli aj tak. A nie sami. Prišli s "autobusom holohlavých kamošov," napísal Sibyla na Facebooku.

Mazureka zdvihli zo stoličky slová poslanca Martina Klusa (SaS). Ten vytkol kotlebovcom, čo robili, keď sa odvolával premiér Fico za kauzu Bašternák a ako plnia vlastné predvolebné sľuby. "Do nohy odišli zo sály. Takto spolupracujete so súčasnou vládou, na ktorú tu bude všetci páni v zelenom kričať. Takto funguje K-ĽSNS. A podobných príkladov máme množstvo" obvinil ich opozičný poslanec.

Kotlebovci narušili diskusiu v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV Rimava)

Citlivá otázka spravila divy

"Korupcia nie sú len peniaze. Korupcia to je aj nepotizmus, rodinkárstvo. Čo spravil pán Kotleba, keď prišil na svoj úrad? Obsadil ho svojimi priaznivcami a svojou rodinou. Toto nevidia priaznivci K-ĽSNS? Pýtam sa aj Vás, páni, čo ste napríklad sľúbili a nedodržali?," pýtal sa v diskusii na štátny príspevok za hlasy v parlamentných voľbách, ktorý v prípade kotlebovcov bol štyri milióny eur.

Mazurekovi tlieskal kolega z parlamentu Mízik
Zobraziť galériu (4)
Mazurekovi tlieskal kolega z parlamentu Mízik  (Zdroj: TV Rimava)

Klus pokračoval ďalej. "Čo taký dom, ktorý sa dnes vydáva za stranícke sídlo? Tiež veľmi zaujímavá témička o korupcii, že páni?" pýtal sa. A potom to prišlo. Zo sály sa začali ozývať znepokojené hlasy Kotlebových sympatizantov. Neraz znel piskot a výkriky, ktoré rušili diskusiu.

O pár minút sa kotlebovci opäť rozohnili, keď im Klus vytýkal minulé sľuby a nakladanie s peniazmi za volebný zisk, ktoré mali pôvodne vrátiť. Na to začali z hľadiska vykrikovať na čele s Mazurekom. Ten Klusovi hovoril, že klame. Rozvášnených sympatizantov na čele s poslancami ĽSNS musel krotiť až moderátor.

Pozrite si záznam z diskusie (Prvé vyjadrenia Mazureka od 4:40 a ďalšia od 15:15)

Liberálny poslanec bol za návštevu kotlebovcov vďačný. "Som úprimne rád, že pritom bol aj plný autobus sympatizantov a dokonca poslancov strany Kotleba - ĽSNS. Kiež by im rozšírenie obzorov trochu pomohlo," napísal na sociálnej sieti.

Diskusiu organizovalo občianske združenie Naša Sobota. Niesla názov "Nebuď teľa" a témou bola kríza našej spoločnosti. Odohrala sa minulý pondelok v kultúrnom dome v Rimavskej Sobote. Diskutoval primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák, vládny splnomocnenec pre rómsku menšinu Ábel Ravasz, exminister poľnohospodárstva Zsolt Simon, poslanci Martin Klus (SaS) či Viera Dubačová (nezaradená) či šéf organizácie Zastavme korupciu Pavel Sibyla a Michal Bagačka.

Viac o téme: DebataĽSNSRimavská SobotaMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu