Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mikuláš Černák prehovoril z väzenia! Drsný odkaz Mečiarovi: Buď chlap, verejnosť sa pravdu dozvie

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý boss banskobystrického podsvetia, ktorý si odpykáva doživotný trest, so záujmom sleduje, čo sa na Slovensku deje okolo amnestií Vladimíra Mečiara. Na webe sa dokonca objavila audio nahrávka, v ktorej sa k téme vyjadril. A nekládol si servítky pred ústa.

„Ak sa podarí zrušiť čistým spôsobom amnestie, verejnosť sa konečne dozvie to, čo som ja už napísal vo svojej knihe, že za zavlečením Michala Kováča ml. stál Vladimír Mečiar, zneužil na to SIS a vražda Roberta Remiáša má priamy súvis s týmto trestným činom,“ tvrdí na nahrávke.

„Keby som mal možnosť sa stretnúť s Mečiarom niekedy, by som mu povedal len toľko, že je to od neho ďalší zbabelý čin, že sa teraz snaží všetko toto hodiť na námestníka SIS, ktorý je už mŕtvy,“ dodal Černák.

 

Fico chce zrušenie amnestií

Včera vládna koalícia po tom, čo sa pod petíciu za zrušenie amnestií podpísalo vyše 52 tisíc ľudí, oznámila, že pripraví plán, ako ich zrušiť. "Došlo medzi nami k dohode, ktorá umožňuje schváliť na rokovaní vlády novelizáciu ústavy a príslušné rozhodnutie, ktoré bude viesť k zrušeniu," povedal Fico s tým, že teraz sa ukáže, či opozícii skutočne ide o zrušenie amnestií, alebo len o politikárčenie. Dodal, že bližšie bude informovať v stredu ráno pred rokovaním vlády na tlačovej besede. "Rozhodli sme sa ústavnou cestou pristúpiť k zrušeniu amnestií," uviedol premiér. 

Kiska verí v úprimnosť

Prezident Andrej Kiska očakáva, že snaha koalície zrušiť Mečiarove amnestie je úprimná. "Mečiarove amnestie, únos prezidentovho syna a vražda Roberta Remiáša sú obrovskou traumou našej spoločnosti a túto traumu musíme vyriešiť. Na to, ako ju vyriešiť, máme už názor 26 špičkových odborníkov v oblasti justície. Vieme, že drvivá väčšina ľudí odsudzuje Mečiarove amnestie a chcú, aby boli zrušené. Preto vítam, že dnes sa aj koalícia dohodla, že bude pripravovať kroky na to, aby amnestie boli zrušené. A ja len teraz očakávam to, že skutočne táto snaha je úprimná a že povedie skutočne k tomu, aby spravodlivosť bola naplnená," povedal prezident Andrej Kiska v reakcii na dnešnú dohodu koaličných strán na postupe na zrušenie Mečiarových amnestií.

Tejto snahe predchádzalo aj vystúpenie bývalého premiéra Mečiara v televízii TA3, v ktorej spochybnil známe fakty o prípade únosu aj vraždy. Sám bol pritom pristihnutý pri viacerých klamstvách a zavádzaní.

 

Viac o téme: AmnestieVladimír MečiarMikuláš Černák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu