Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

"Reality show" roka alebo kauza Čistý deň vrcholí: VIDEO Matky zaútočili na dcéry, sú v tom drogy!

Matky Simony a Tamary tvrdia, že ich dcéry boli pod vplyvom drog. Zobraziť galériu (4)
Matky Simony a Tamary tvrdia, že ich dcéry boli pod vplyvom drog. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Matky proti dcéram. Kauza Čistý deň sa zvrháva. Po žalobách na vedenie centra od dvoch chovankýň prišla dnes reakcia. Matky mladej Simony a Tamary vystúpili na tlačovke, aby vyhlásili, že ich dcéry boli pod vplyvom drog. Tvrdia, že ich niekto manipuluje a nekonajú podľa svojej vôle. Zástupcovia Čistého dňa spolu s matkami dokonca tvrdia, že ich sledujú.

Zástupcovia Čistého dňa dnes zvolali tlačovku, aby reagovali na tvrdenie dvoch chovankýň, ktoré sa rozhodli podať trestné oznámenie na spoluzakladateľku a manželku riaditeľa Petra Tománka Zuzanu Tománkovú Mikovú. Spolu s predstaviteľmi kontroverzného centra predstúpili pred novinárov aj matky dievčin Simony a Tamary. Obe tvrdia, že ich dcéry boli pod vplyvom drog a že si myslia, že ich niekto manipuluje.

Zľava: Zuzana Tománková Miková a Peter Tománek
Zobraziť galériu (4)
Zľava: Zuzana Tománková Miková a Peter Tománek  (Zdroj: Jan Zemiar)

Dve dievčatá tvrdia, že zo strany Tománkovcov bol na nich vyvíjaný veľký tlak. Tománková zaútočila na opozičných politikov, ktorí sa kauze venujú. Podľa Tománka dievčatá nekonajú slobodne. "Tieto dve dievčatá neprejavujú slobodnú vôlu," povedal Tománek s tým, že kauza centrum Čistý deň zničila. 

Na tlačovku prišli aj matky dcér, ktoré Čistý deň žalujú aj chovanci
Zobraziť galériu (4)
Na tlačovku prišli aj matky dcér, ktoré Čistý deň žalujú aj chovanci  (Zdroj: Jan Zemiar)

Matka Simony, ktorá si písala na Facebooku s poslancom Borisom Kollárom, vyhlásila, že Simona nebola unesená. "Tie dievčatá určite včera čisté neboli. Poznám svoju dcéru." Usúdila tak z videa, ktoré videla, kde vystupuje po boku jej obhajcu Daniela Lipšica. Dodala, že chce od policajného prezidenta, aby jej poskytol policajnú ochranu.

Chovankyne Čistého dňa Tamara a Simona
Zobraziť galériu (4)
Chovankyne Čistého dňa Tamara a Simona  (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Matka Tamary tvrdí, že ani nevie, kde je jej dcéra. "Celý internet vedel, kde je, iba ja nie," povedala. "Ona bola totálne sfetovaná, pán Lipšic ju predhodil pred kamery," povedala matka Tamary.

Pozrite si celú tlačovku, na ktorej vystúpili mamy Simony a Tamary

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár v stredu priznal, že on je tým nemenovaným politikom, ktorého zakladateľka resocializačného centra Čistý deň Zuzana Tománková minulý týždeň obvinila z nevhodnej facebookovej komunikácie s maloletou chovankyňou, ako aj zo zatajenia informácií o nej polícii, keď bola nezvestná. Kollár podľa vlastných slov s dievčinou od mája 2014 sporadicky komunikoval, no Tománková klamala vo viacerých bodoch vrátane obsahu tejto komunikácie. Zdôraznil, že nevedel, že je dievča neplnoleté, pričom jeho vek sa dozvedel až v októbri minulého roku.

Včera Simona s Tamarou podali spolu s Danielom Lipšicom trestné oznámenie na vedenie Čistého dňa.

Viac o téme: SimonaBoris KollárTamaraČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu