Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovič čelí ďalšiemu trapasu, tlačovka s herečkou: Poškodených ľudí lustrovať nebudem

Akých ľudí Matovič ťahá pred kamery? Zobraziť galériu (6)
Akých ľudí Matovič ťahá pred kamery? (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Igor Matovič má na krku opäť trapas. Po slovnej prestrelke s Ficom o vdove z Česka si politik zrejme opäť neoveril všetky fakty. Vedľa šéfa opozičnej strany sa totiž pred kamerami na tlačovej konferencii objavili podivní svedkovia. Najnovšie sa postavil pred kamery s "úbohou mamičkou". Avšak pravda je zrejme niekde inde.

Ide o ďalší Matovičov „krok vedľa“. Pripomeňme, že len nedávno sa skompromitoval  fotografiou údajnej vdovy, ktorá mala podľa neho ilustrovať vysoký nárast cien energií na Slovensku. Ukázalo sa totiž, že na obrázku je dávno zosnulá Češka!

Koláž
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Na tlačových konferenciách v poslednom období rád využíva opozičný politik skutočných ľudí so skutočnými príbehmi. Zdá sa však, že nie vždy mu táto taktika vyjde.

Podobne sa dá hodnotiť ako krok vedľa aj nedávna tlačovka s občianskym združením OZ Triblavina. Témou bola diaľničná križovatka Triblavina pred Bratislavou v smere od Senca.

Na mušku si Matovič a spol. vzali rozpracovaný developerský projekt. Politici z OĽaNO a aktivisti z OZ Triblavina na tlačovke prišli so srdcervúcim príbehom. Pred kamery vytiahli „mamičku“, ktorá vraj kvôli tejto spoločnosti a štátnym inštitúciám musí každý deň v obrovských dopravných zápchach voziť svoje deti do školy do Bratislavy.

Vladimíra Vydrová na tlačovke s poslancami OĽaNO
Zobraziť galériu (6)
Vladimíra Vydrová na tlačovke s poslancami OĽaNO  (Zdroj: Facebook, Foaf)

Zaujímavé však je, že táto televízna „mamička“ je uvedená na stránke ako členka OZ Triblavina.

Matovič čelí ďalšiemu trapasu,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, Foaf)

Podľa viacerých diskutérov na sociálnej sieti, ktorí pri téme výstavby obchvatu upozornili aj na stret záujmov navyše ani nevozí deti do Bratislavy, lebo  chodia do školy v Chorvátskom Grobe.

Objavili sa aj podozrenia, že „mamička“ má mať podľa dostupných informácií prepojenie na konkurenčného zahraničného developera, ktorý vlastní pozemky pri spomínanej križovatke a má eminentný záujem na tom, aby sa križovatka stavala podľa jeho predstáv.

Pozemok pri budovanej križovatke Triblavina (modrá farba) je písaný na spoločnosť, ktorej konateľom má byť totiž životný a obchodný partner dotyčnej pani.

Matovič čelí ďalšiemu trapasu,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, Foaf)

Matovič čelí ďalšiemu trapasu,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, Foaf)

Matovič sa bráni. Verí Vydrovej. "Ľuďom z OZ Triblavina sme podali pomocnú ruku, lebo sme presvedčení, že bojujú za správnu vec. Nelustrovali sme nikoho z nich z ľudí, ktorí prišli na tlačovú konferenciu a ani to do budúcna nebudeme robiť. To musí urobiť samotné občianske združenie," zareagoval pre náš portál poslanec. Podľa neho sa Vydrovú snažia zdiskreditovať a on verí radšej poslankyni ako biznismenom.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOTriblavinaKrižovatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu