Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škandál s cenami energií opäť vypukol naplno: Hrozba pre Slovákov, ktorí nezaplatili faktúry

Igor Matovič na tlačovej konferencii ku kauze energie. Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič na tlačovej konferencii ku kauze energie. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Problémy s cenami energií pokračujú. Vyhlásil to dnes poslanec Igor Matovič. Tomu sa začali ozývať ľudia, ktorí posielajú svoje problémové zmluvy. Podľa neho hrozí, že budú platiť oveľa viac a to vrátane pokút. Vyzval Fica a jeho vládu, aby konala a nerozdávala ženám po celom Slovensku kytice. Na tlačovku priviedol aj ľudí, ktorí majú byť poškodení veľkopodnikateľom Fiľom.

Prišla aj vám upomienka za nezaplatenú faktúru? Pošli nám ju prefotenú na tipy@topky.sk!

„Včera nám začali ľudia hromadne posielať problémy s účtami energií,“ začal Matovič svoju tlačovku. Východoslovenská energetika začala posielať tisíckam ľudí upomienky. „Keď do 2 týždňov nezaplatia, tak ich vypnú. Títo ľudia budú musieť zaplatiť účet za upomienky a potom poplatok za znovupripojenie.  V skutočnosti tým ľuďom, ktorí sa rozhodli nezaplatiť, dnes prichádzajú nemorálne upomienky. Pán premiér, zobuďte sa, prestaňte si robiť kampaň po Slovensku, prestaňte rozdávať kytičky a začnite riešiť problémy,“ vyhlásil líder OĽaNO.

Škandál s cenami energií
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

„Jednoducho nezaplatíš do 13. marca, odpojíme ťa od elektriny.“ Matovič ukázal aj niekoľko konkrétnych príkladov ľudí, ktorým hrozia úrady pokutami. „Toto dnes prichádza 10 tisíc domácnostiam na východnom Slovensku,“ vyhlásil Matovič s tým, že koalícia zastrašuje ľudí.

Východoslovenská energetika podľa poslanca takto vymáha od ľudí nezaplatené preddavky za ceny energií na tento rok, ktoré vláda nakázala upraviť. Na záver vyzval, aby sa Ficova vláda začala zaoberať problémami ľudí a nerobila si kampaň po celom Slovensku v rámci akcií MDŽ.

Podľa lídra OĽaNO-NOVA je teda pekné, že premiér Robert Fico (Smer-SD) verejne trhá faktúry a že Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) odporúča na svojej stránke dodávateľom energií, aby nikoho neodpájali. V skutočnosti však podľa Matoviča ľuďom, ktorí sa rozhodli zvýšené faktúry či preddavkové platby neuhradiť, prichádzajú takéto upomienky s hrozbou odpojenia energií.

Pozrite si celú tlačovku

V druhej časti tlačovky poslanci OĽaNO upozornil na pochybné machinácie podnikateľa Milana Fiľa v súvislosti s privatizačnou zmluvou ružomberských papierní. „Ako 29 ročný Junák z Heľpy, po tom čo sprivatizuje ružomberské papierne, ako mu odklepnú privatizáciu za pätinovú cenu, až potom sa prichádza pozrieť, čo to vlastne sprivatizoval. Čo to vlastne on kúpil?,“ povedal Matovič s tým, že podmienky privatizačnej zmluvy nedodržal.

Na tlačovke vystúpili aj svedkovia, ktorí sa cítia byť poškodení Fiľovým nedodržiavaním zmlúv. Tvrdia, že ich podnikateľ zastrašuje a dáva žaloby, aby mlčali.

Viac o téme: CenyEnergieúčetOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu