Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Desivé obavy potvrdené! Kontrola košickej nemocnice po hrôzostrašných fotkách, pacient v ohrození

Žalostná situácia v košickej nemocnici Zobraziť galériu (4)
Žalostná situácia v košickej nemocnici (Zdroj: Facebook)

KOŠICE - V polovici januára sme informovali o žalostnej situácii v košickej fakultnej nemocnici. Na nelichotivú situáciu upozornil na základe podnetu od občana nezaradený poslane Miroslav Beblavý. Plesnivé steny, opadaná omietka, rozpadajúci sa nábytok, či hrdzavá vaňa. Taká je skutočnosť v slovenskom zdravotníctve v 21. storočí. Našťastie, kompetentní konali.

Miroslav Beblavý podal podnet na Regionálny úrad verejného zdravotníctva na základe fotografií od nespokojného občana, ktorý mu ich zaslal. Hygienici sitáciu preverili a zaujali stanovisko. "Hygiena práve oficiálne potvrdila odôvodnenosť môjho podnetu na infekčné oddelenie košickej univerzitnej nemocnice: zatečené, znečistené a poškodené steny pokryté plesňou. Lôžková časť kliniky bola naposledy maľovaná v rokoch 2004 a 2005." Úrad uznal podnet za opodstatnený a nemocnica sa zaviazala chyby opraviť a odstrániť. 

Desivé obavy potvrdené! Kontrola
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/M. Beblavý)

Úrad vykonal na Klinike infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košicicach štátny zdravotný dozor. Vo svojej hodnotiacej správe okrem iného uvádza, že v priebehu druhého polroka tam došlo k viacerým haváriám, ktoré mali za následok zatečenie priestorov a následnej tvorbe plesní. Poruchy na rozvodoch spôsobil vek a korózia potrubí. 


Prečítajte si aj:

Škandalózne FOTO z košickej nemocnice: Pacient ukázal, aké peklo musia zniesť v 21. storočí


Za obstarávanie nemocnice zodpovedal Paškov synovec

Nemocnica má v priebehu tohto roka vymeniť deravé potrubia, netesniace okná a všetky nedostatky dať na pravú mieru tak, aby oddelenie bolo uvedené do civilizovaného stavu nielen jednorazovo, ale aj dlhodobo."Áno, to je tá nemocnica, kde Paškov synovec donedávna zodpovedal za obstarávanie a ktorej riaditeľ pre istotu sedí za SMER v košickom mestskom zastupiteľstve, kde ale radšej ani slovo nepovedal. Títo ´lokálpatrioti´ jej veru nepomohli, len prispeli k jej vyciciavaniu," napísal nezaradený poslanec na sociálnu sieť.

Desivé obavy potvrdené! Kontrola
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/M. Beblavý)

Desivé obavy potvrdené! Kontrola
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/M. Beblavý)

Beblavý vyzýva  

"Čo pomôže je, keď sa ozvú ľudia - napríklad pán, ktorý mi poslal fotky, na základe ktorých sme tento podnet podali. Nebojte sa ozvať! Slovensko opravíme, len keď sa spoločne nebudeme báť," vyzval Beblavý.   

Viac o téme: PlesneNemocnicaHygienaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu