Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cudzinec ochutnal špeciality slovenskej reštaurácie: VIDEO Prekvapivé hodnotenie halušiek

Ryan Socash sa na Slovensku najedol naozaj dosýta. Zobraziť galériu (3)
Ryan Socash sa na Slovensku najedol naozaj dosýta. (Zdroj: Youtube/Kult America)

BRATISLAVA - Američan s poľskými koreňmi Ryan Socash navštívil začiatkom januára Slovensko, aby zhodnotil našu kultúru, krajinu, životné pomery, ale aj jedlo. Práve miestne špeciality sú tým, čo hľadajú cudzinci, keď navštívia inú krajinu. Pozrite sa, ako Ryanovi chutili jedlá, ktoré sa na tanieri Slovákov objavujú najčastejšie.

Ryan zamieril do miestnej reštaurácie na severe Slovenska, kde si objednal niekoľko hlavných chodov. Vo výbere nesmeli chýbať naše tradičné halušky so slaninkou. Známy youtuber sa však rozhodol ochutnať aj jelení guláš s knedľou či bravčový stejk so smotanovo-hubovým ragú a špenátovými haluškami. Výber zavŕšil vyprážaným syrom s hranolkami a tatárskou omáčkou.

Škandalózne porovnanie rakúskych a slovenských potravín: Najhoršie výrobky na našom trhu

Youtuber začal syrom s hranolkami a obľúbené slovenské jedlá prirovnal k českej kuchyni. Kým neochutnal halušky s bryndzou a smotanovou omáčkou, na všetkom si delikátne pochutnával. Pri haluškách však zaváhal. „Je to ako jesť špagety so smotanovou omáčkou namiesto rajčinovej,“ opísal. Nepovedal však, že by mu nechutili.

Cudzinec ochutnal špeciality slovenskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Kult America)

Cudzinec ochutnal špeciality slovenskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Kult America)

O Ryanovej návšteve Slovenska sme na Topkách písali už dávnejšie. Na videu vtedy zachytil svoje potulky Oravou. Na severe ho zaujal najmä Oravský hrad a termálne kúpele. Slovensko sa mu zdalo byť krajinou, ktorá síce cudzincom neponúka veľa atrakcií, ale rozhodne dokáže prekvapiť. Napríklad aj nebezpečne jazdiacimi šoférmi na úzkych kľukatých cestách či ošumelými priemyselnými budovami uprostred krásnej prírody.

 

 

 

...

Viac o téme: Ryan SocashKult AmericaSlovenské jedlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu