Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kalamita v Tatrách: Hasiči popadané stromy odpratávajú už niekoľko hodín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKé TATRY - Hasiči vo Vysokých Tatrách sú dnes od ranných hodín takmer neustále v teréne. V dôsledku silného vetra odstraňujú popadané stromy na vozovkách. Ako uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, najviac výjazdov mali tatranskí hasiči v okolí obce Ždiar v okrese Poprad.

Od rána hasiči zasahovali v Ždiari, Tatranskej Kotline, Tatranskej Lomnici a Tatranskej Lesnej. Okrem príslušníkov HaZZ je v teréne aj Slovenská správa ciest, v ranných hodinách pomáhali pri odstraňovaní popadaných stromov pri odbočke na Bachledovu dolinu aj dobrovoľní hasiči zo Ždiaru.

"V teréne bolo od ranných hodín 16 príslušníkov HaZZ so šiestimi kusmi techniky," doplnil operačný dôstojník s tým, že hasiči počas dnešného dňa vo Vysokých Tatrách fungujú tak, že prídu na hasičskú stanicu, chvíľku sa ohrejú a idú naspäť do terénu.

Slovenský hydrometeorologický ústav upozornil, že v okrese Poprad sa na horách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 115-145 km/h. Výstraha druhého stupňa pred silným vetrom na horách je vyhlásená nadnes do 17.00 h pre celý okres Poprad.

Viac o téme: KalamitaHasičiVietorVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu