Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vražda podnikateľa z Nitry: Štefan sa priznal, prokurátor sa s ním dohodol

Štefan R. Zobraziť galériu (3)
Štefan R. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vlani v lete otriasla mestom pod Zobor správa o brutálnej vražde podnikateľa Dalibora (†44). Polícia rýchlo konala a do niekoľkých hodín od skutku obvinila dvoch mužov. Najnovšie sa Štefan R. s prokurátorom dohodol na vine a treste.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste so Štefanom R. Ten je obvinený z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.


Prečítajte si aj:

Detaily vraždy podnikateľa z Nitry: Prvé FOTO páchateľov! Sledovanie a osudný výstrel


Dalibora (†44) zavraždili pred nitrianskym podnikom
Zobraziť galériu (3)
Dalibora (†44) zavraždili pred nitrianskym podnikom  (Zdroj: Tip čitateľa)

Obvinený mal zavraždiť 26. augusta 2016 Dalibora P. tak, že na neho vystrelil z nelegálne držanej útočnej pušky - samopalu vz 58, kalibru 7,62 mm, zo vzdialenosti približne 20 metrov do oblasti hrudníka. Poškodený zraneniu na mieste podľahol. "Obvinený sa k spáchaniu trestného činu priznal a spolupracoval s orgánmi činnými v trestnom konaní pri jeho objasňovaní," dodala hovorkyňa ÚŠP. 

Vražda podnikateľa z Nitry:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: SITA)

Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici koncom januára prepustil z väzby Miroslava Ž., stíhaného v kauze úkladnej vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora P. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd. Dôvodom na prepustenie sú najmä zdravotné problémy obvineného. 

 

Viac o téme: VraždaPodnikateľNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu