Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Sekundy od ďalšej tragédie pre lásku: Ľubo pustil plyn a bodal manželku, vedľa spiacej dcéry

Ľubomír (54) zaútočil na manželku (46)  počas spánku Zobraziť galériu (5)
Ľubomír (54) zaútočil na manželku (46) počas spánku (Zdroj: Foto: polícia)

ZVOLEN - Ďalší otrasný skutok riešia kriminalisti. Na spiacu ženu zaútočil jej manžel. Surovo ju bodal nožom. Všetko kvôli tomu, že sa chcela dať rozviesť. Šokujúce je, že v spálni bolo aj ich neplnoleté dieťa. Ak by nezasiahol brat napadnutej Andrey, incident by sa skončil fatálne. Ľubomír plánoval zavraždiť manželku a neskôr aj seba.

Obyvateľov rodinného domu na Jaselskej ulici vo Zvolene zobudil včera nad ránom krik 46-ročnej Andrey, ktorá s vypätím síl volala o pomoc. Ako informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková, ženu v spánku nožom napadol jej 54-ročný manžel. O piatej ráno vošiel do izby, v ktorej spala spolu s ich dcérkou (11), a pokúsil sa ju usmrtiť nožom. Polícia potvrdila, že Ľubomír najprv pustil plyn na sporáku a po tom, čo chcel usmrtiť manželku, plánoval spáchať samovraždu. 

FOTO Sekundy od ďalšej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Sekundy od ďalšej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Žiadosť o rozvod

Pravdepodobným podnetom k otrasnému skutku bolo podanie žiadosti o rozvod, o ktorom sa krátko pred tým dozvedel. "46-ročnú ženu začal bodať kuchynským nožom, čomu sa poškodená začala brániť a chcela z bytu ujsť. Nakoľko dvere bytu boli zamknuté, rozbila sklenenú výplň a kričala, no muž vo svojom útoku naďalej pokračoval," opísala desivé okolnosti skutku Kováčiková s tým, že na Andrein krik sa zobudil jej brat, ktorý keď zbadal, čo sa deje, vykopol dvere na poschodí rodinného domu a snažil sa agresora spacifikovať až do príchodu policajnej hliadky. Našťastie, podarilo sa mu to a mužovi v ďalšom vyčíňaní zabránil.

Upozornenie. Záber nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy. 

FOTO Sekundy od ďalšej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na miesto dorazili do niekoľkých minút privolaní záchranári. "46-ročná žena bola pri vedomí, mala otvorené rany na bruchu, previezli sme ju do zvolenskej nemocnice," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.


Prečítajte si aj:

Hrozivé fakty po vražde Evy v Bystrici: Temná minulosť, po hnusných zverstvách Mira pustili


FOTO Sekundy od ďalšej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Policajti útočníka zadržali. "V súvislosti s udalosťou bolo začaté trestné stíhanie a súčasne bolo 54-ročnému Ľubomírovi vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy, ktorý spáchal v štádiu pokusu," doplnila policajná hovorkyňa. Zo strany vyšetrovateľky bude podaný podnet na jeho väzobné stíhanie. Akékoľvek bližšie podrobnosti k prípadu a motív agresívneho útoku obvineného sú predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov.

Viac o téme: ManželiaPokus o vražduBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu