Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozivý nález na východe Slovenska: FOTO V snehu bola zapichnutá nebezpečná raketa!

Takúto sovietsku raketu našli v snehu pri obci Ľubica.
Takúto sovietsku raketu našli v snehu pri obci Ľubica. (Zdroj: PZ SR)

KEŽMAROK - V bývalom vojenskom obvode v obci Ľubica v okrese Kežmarok našiel v pondelok (20.2.) 33-ročný muž v zemi zapichnutú raketu. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Miesto nálezu zabezpečili a na miesto prišli policajní pyrotechnici. "Tí zistili, že ide o sovietsku protileteckú raketu S 12. Na mieste ju následne zneškodnili a odviezli. K ohrozeniu osôb ani ku škode na majetku nedošlo," uviedol Džobanik.

Polícia upozorňuje ľudí, že v prípade nálezu munície s ňou nemajú manipulovať. "Potrebné je si zapamätať miesto nálezu, hlavne ak sa nachádza v lese. Následne je potrebné nález oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158," uviedol policajný hovorca. V zastavaných oblastiach je potrebné zabezpečiť miesto do príchodu policajnej hliadky. "Nález munície má zmysel ohlásiť, pretože v minulosti sa vyskytli prípady usmrtení a vážnych zranení pri neodbornej manipulácii. Niektorá munícia, aj keď je stará, je stále funkčná a môže vybuchnúť," uzavrel Džobanik. 

Viac o téme: RaketaĽubica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu