Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Identita cestného piráta odhalená, synovec exministra: Reakcia sulíkovca, poznáme trest

Červená ani chodci ho nezastavili. Zobraziť galériu (2)
Červená ani chodci ho nezastavili. (Zdroj: YouTube/Jazdím ako Debil)

BRATISLAVA - Pirát za volantom odhalený. Budete poriadne prekvapený, kto po bratislavských cestách jazdí, ako na pretekoch. Vodič zachytený na videách je zamestnancom ministerstva. A to nie je všetko. Okrem toho, že ho rieši už aj polícia, sám je dokonca synovcom exministra. Čo na neho hovorí známy politik a aký osud ho postihne?

Jazda cez plné čiary, na červenú a ohrozenie chodcov. Toto je výsledok jazdy zamestnanca ministerstva, o ktorej sme informovali v piatok. Na videu za volantom sedel podľa našich informácií Marcel Galko. Muž je v príbuzenskom vzťahu s exministrom obrany Ľubomírom Galkom (SaS). Ide o politikovho synovca. Pirát na videu pracuje ako vodič na ministerstve hospodárstva pod vedením Petra Žigu.

To, že ide o zamestnanca ministerstva, nám potvrdil aj hovorca Žigu Maroš Stano. Prezradil tiež, že do vyšetrenia kauzy je dočasne mimo svoju pôvodnú službu. "Záležitosť je predmetom prešetrovania zo strany Odboru kontroly a auditu MHSR. Závery a konzekvencie do ukončenia nebudeme prejudikovať. Podľa našich informácií prípad prešetruje aj polícia, ktorej poskytne rezort plnú súčinnosť. Do vyšetrenia a vyriešenia prípadu bude vodič preradený na odbor údržby," zareagoval pre Topky hovorca rezortu hospodárstva.

Na jednom z videí je vidieť, ako biele auto značky Kia Sportage obieha kolónu áut stojacu na jednej z petržalských križovatiek. Porušil zákaz predbiehania a ani dve plné čiary ho nezastavili. To, že ohrozil sám seba, bolo jeho rozhodnutie, aké právo ale mal ohrozovať vodičov v protismere, vie asi len dotyčný šofér.

To isté auto bolo zachytené na ďalšej križovatke, kde svietilo na semafore červené svetlo. Drzého šoféra to, samozrejme, nezastavilo. Ohrozil tak chodcov, ktorí stáli na priechode rozhodnutí prejsť na druhú stranu.

Čo na jeho vyčíňanie hovorí sám exminister? "Takto sa jazdiť jednoznačne nemá a nesmie," zareagoval pre Topky Galko. Tomu zavolal sám minister hospodárstva, aby mu incident oznámil. "Oznámil mi, čo sa stalo s tým, že to idú riešiť, aby som to nebral osobne. Povedal som mu, že je od neho korektné, že mi to oznamuje a zároveň je prirodzené, že ak ktokoľvek porušil zákon alebo nejaký predpis, budú voči nemu vyvodené príslušné konzekvencie bez ohľadu na to, kto to je," prezradil exminister.

Ľubomír Galko je v súčasnosti poslanec parlamentu
Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Galko je v súčasnosti poslanec parlamentu  (Zdroj: SITA)

Z videa vyplýva, že ide o poriadny "kvietok", no Galko si nemyslí, že jazda zachytená na videu ho charakterizuje. "Ak mám byť úprimný, sám som z toho dosť prekvapený, lebo ho poznám skôr ako tichšieho a úslužného človeka. Nie je to žiadny "úradník", ako som niekde čítal, robí radového šoféra. Pokiaľ viem, tak ani nevozí nejakých "papalášov", skôr je poruke viacerým zamestnancom, keď ich treba niekde odviezť alebo odniekiaľ doviezť a pokiaľ viem, tak s ním doteraz bola v práci spokojnosť," tvrdí politik s tým, že synovec má svoju prácu rád.

"Okrídlená veta "padni komu padni" však musí platiť aj v jeho prípade. Pochybil a teraz je na jeho zamestnávateľovi, aké následky bude niesť," uzavrel Galko.

Viac o téme: VodičPirátMinisterstvoĽubomír GalkoMarcel Galko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu